Un expert în alimentație a dezvăluit un truc simplu, dar eficient, care poate păstra bananele galbene și ferme timp de până la 15 zile, fără a se înnegri.
Potrivit express.co.uk, acest truc a fost considerat „revoluționar” de mulți. De obicei, bananele sunt păstrate într-un bol cu fructe sau lăsate alături de alte produse pe blatul din bucătărie, iar în câteva zile începe procesul de coacere, iar coaja lor devine maro până la sfârșitul săptămânii.
Da, există un truc destul de simplu și eficient pentru a preveni ca bananele să devină maro sau moi prea repede! Iată cum funcționează:
Trucul constă în înfășurarea staminei bananei (vârful acesteia) cu folie de plastic. De obicei, etilena, un gaz natural pe care bananele îl emit, este responsabilă pentru procesul de coacere și pentru înnegrirea lor. Prin împiedicarea eliberării acestui gaz din vârful bananei, se încetinește procesul de coacere și astfel fructele pot rămâne proaspete mai mult timp.
De asemenea, un alt truc util este să depozitezi bananele separate de alte fructe, deoarece unele dintre acestea, precum merele, eliberează și ele etilenă, accelerând coacerea bananelor.
Dacă urmezi aceste trucuri, bananele se pot păstra proaspete chiar și până la 15 zile, ceea ce este destul de impresionant!
În plus față de banane, folia de plasitc poate fi folosită și pentru alte fructe și legume sensibile la etilenă, cum ar fi merele, perele sau avocado.
FOTO: Freepik