Dacă sunteți în căutarea unor rețete cu șuncă, avem noi una pe care știm că o veți iubi: Orez prăjit cu șuncă. Pregătirea orezului prăjit acasă este una dintre cele mai simple rețete de cină și va fi cu siguranță apreciată de părinți și copii. Orezul prăjit este întotdeauna o alegere savuroasă.
În această rețetă de orez cu șuncă, adăugăm câteva ingrediente simple. Asta face ca rețeta să fie nu doar rapidă, dar și una pentru care probabil aveți deja tot ce vă trebuie. Mai mult, ingredientul vedetă este chiar Șunca Praga vrac Matache Măcelaru’.
Ingrediente
Mod de preparare
Încălziți o tigaie la foc mare. Adăugați 2 linguri de unt și topiți-l. Adăugați ouăle bătute, folosind o spatulă pentru a le amesteca de la margini spre centru, întorcându-le pe măsură ce le gătiți. Gătiți până când sunt aproape făcute, apoi scoateți-le din tigaie și acoperiți-le pentru a le menține calde. (Dacă în tigaie au rămas multe ouă, curățați-o și puneți-o din nou pe foc.)
Adăugați uleiul de susan în tigaie. Adăugați orezul, usturoiul, șunca și sosul de soia, amestecând pentru a le acoperi bine cu ulei. Gătiți timp de 2-3 minute.
Amestecați orezul prăjit cu ceapa verde, mazărea și ouăle. Serviți și savurați. Poftă bună!