Adelina Pestrițu, una dintre cele mai iubite vedete din România, a ales din nou să se apeleze la medicului estetician, de data aceasta pentru o procedură de mastopexie, o operație care presupune ridicarea sânilor. După ce anul trecut a decis să renunțe la implanturile mamare, vedeta a decis să îmbunătățească aspectul bustului.
Adelina Pestrițu a mărturisit că a fost extrem de încrezătoare înainte de intervenție și că s-a simțit bine pregătită pentru această nouă schimbare.
„Am avut cel mai odihnitor somn. Am dormit foarte mult după anestezie. Domnul doctor mi-a schimbat bandajele și astfel am putut vedea rezultatul. Mi-au scos branula (Doamne, abia așteptam asta!!), iar în maxim două ore sunt acasă”, a scris Adelina pe rețelele de socializare, împărtășind cu fanii săi impresiile de dinainte de externare.
View this post on Instagram
Intervenția a fost realizată de un medic estetician renumit, iar Adelina Pestrițu a fost extrem de mulțumită de rezultat și de întreaga echipă medicală. După operație, a avut parte de o surpriză emoționantă chiar în clinica unde a fost operată: asistentele i-au adus o felie de tort de ziua ei, gest care a impresionat-o profund.
Adelina a părăsit clinica a doua zi după intervenție și urmează să revină pentru un control medical în perioada următoare.
În ceea ce privește costurile, se pare că prețul unei mastopexii fără implant, realizată de medicul ales de Adelina Pestrițu, începe de la 8.400 de euro, iar costul poate varia în funcție de complexitatea intervenției. Mastopexia a devenit o opțiune tot mai populară printre femeile care își doresc un bust ferm și bine conturat, dar care nu vor să apeleze la implanturi mamare.
Liftingul de sân sau mastopexia este o procedură estetică destinată ridicării şi repoziţionării armonioase a sânilor şi, implicit, a sfârcurilor. De asemenea, intervenţia poate viza şi înlăturarea excesului de piele sau reducerea dimensiunii areolelor mamare, adică cercurile de culoare din jurul sfârcurilor. Pentru a şti dacă ai nevoie de o astfel de intervenţie, poţi face un test simplu – pune un creion sub sâni şi vezi dacă acesta rămâne acolo. Dacă da, înseamnă că ai sânii căzuţi şi eşti candidata perfectă pentru liftingul de sâni.
Desigur, acesta nu este singurul criteriu pentru a apela la această intervenţie. Femeile cu sânii foarte mari, cele care au slăbit sau s-au îngrăşat foarte mult, femeile care au dat naştere unui copil şi au alăptat se numără printre cele mai frecvente categorii care apelează la liftingul de sân.
Procedura durează, în medie 3 ore, se efectuează sub anestezie generală. Trebuie menţionat însă că liftingul de sân nu modifică neapărat mărimea sânilor, cât mai degrabă le redă o formă rotundă şi fermă.
Pentru a ridica sânii şi a-i creşte în volum totodată, se recomandă frecvent efectuarea concomitentă a liftingului de sân şi a augmentării mamare (inserarea de implanturi mamare).
Liftingul de sân se realizează doar într-o unitate medicală specializată, de către o echipă formată din medicul chirurg, anestezist şi asistente medicale. Mai întâi de toate, medicul va marca zonele pe care urmează să intervină şi punctele în care ar trebui poziţionate sfârcurile. Ulterior, pacienta este sedată (anestezie generală).
Mastopexia durează, de regulă între 2 şi 3 ore, în funcţie de complexitatea cazului. Cea mai folosită tehnică este cea care presupune incizia în formă de ancoră, urmărind conturul natural al sânului. Ulterior, se excizează surplusul de tegument, mamelonul şi areola fiind mutate mai sus, conform desenului prestabilit. Apoi se face decolarea glandei de pe muşchiul pectoral şi se fixează cu fire neresorbabile în noua poziţie, rezultând o cicatrice circulară în jurul areolei, o cicatrice verticală până în şanţul inframamar şi o cicatrice în şanţ.
Dacă se doreşte şi augmentarea mamară, medicul va insera implanturile mamare într-un buzunar situat sub glanda mamară sau sub muşchiul pectoral, apoi va lăsa un drenaj aspirativ pentru 24-48 de ore.
Sursa foto: Instagram