Cum să aflăm cât de mult vom trăi, în funcție de unghiile noastre? Ne spune un faimos genetician

  • Publicat:
Cum să aflăm cât de mult vom trăi, în funcție de unghiile noastre? Ne spune un faimos genetician

Dacă nu ești genul de persoană care nu poate trăi fără o manichiură și pedichiură la câteva săptămâni, probabil că nu acorzi prea multă atenție unghiilor tale.

Cum să aflăm cât de mult vom trăi, în funcție de unghii

Dar, se pare că acestea îți pot oferi o idee despre cât de mult mai ai de trăit, potrivit unui renumit specialist în longevitate. Dr. David Sinclair este o legendă în lumea geneticii și este cunoscut pentru cercetările sale asupra procesului de îmbătrânire și modalităților prin care acesta poate fi încetinit.

Predă biologia îmbătrânirii și medicina translațională la Harvard Medical School încă din 1999, așa că are cu siguranță expertiza necesară în ceea ce privește procesul de îmbătrânire.

Acum, academicianul de origine australiană, în vârstă de 55 de ani, a dezvăluit că poți obține o perspectivă asupra „combustibilului” rămas în „rezervorul” corpului tău, doar urmărindu-ți unghiile.

Ce poți să afli despre durata de viață în funcție de creșterea unghiilor

„Rata de creștere a unghiilor tale este un foarte bun indicator al modului în care îmbătrânești sau nu îmbătrânești,” a spus recent Dr. Sinclair într-un episod al podcastului său Lifespan. „De fiecare dată când îmi tai unghiile, mă gândesc: «Cât timp a trecut de când mi-am tăiat ultima dată unghiile?»”

El a explicat că sănătatea unghiilor tale poate spune multe despre viteza cu care corpul tău generează celule noi și sănătoase – iar cu cât acest proces este mai rapid, cu atât mai bine. Potrivit Dr. Sinclair, o regenerare celulară rapidă înseamnă că ai o vârstă biologică mai mică, deoarece, pe măsură ce înaintezi în vârstă, acest proces încetinește.

„Totul provine dintr-un studiu din 1979, în care cercetătorii au lipit benzi de măsurare pe unghiile oamenilor și le-au analizat creșterea de-a lungul anilor”, a explicat expertul.

Studiul a descoperit că rata săptămânală de creștere a unghiilor scade cu aproximativ 0,5% în fiecare an după vârsta de 30 de ani.

„De fapt, analizând mii de oameni, acum știm sigur că rata de creștere a unghiilor scade cu aproximativ jumătate de procent pe an,” a adăugat Dr. Sinclair.

„Dacă măsori acest lucru, este un indicator foarte bun al vârstei tale biologice.”

Ce spune știința despre rata de îmbătrânire

Dr. Sinclair a recunoscut că, deși nu își măsoară rata de creștere a unghiilor, este atent la faptul dacă acestea cresc mai încet decât de obicei.

În esență, știința sugerează că, dacă unghiile încă îți cresc rapid în comparație cu alți oameni de aceeași vârstă, probabil că îmbătrânești într-un ritm mai lent decât ei.

Așa că, dacă ai unghii sănătoase și cresc repede, te poți bucura. Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău produce mai puțină keratină, ceea ce face ca unghiile să devină mai fragile, explică Dr. Michelle Henry, fondatoarea Skin and Aesthetic Surgery of Manhattan.

Ea a declarat anterior pentru HuffPost: „Pe măsură ce îmbătrânim, corpurile noastre încep să producă mai puține proteine naturale găsite în unghii, ceea ce poate duce la unghii mai fragile, uscate și predispuse la rupere.”

Urmărește CSID.ro pe Google News