Experții vin cu un avertisment serios pentru toți cei care folosesc o friteuză cu aer. În ultimii ani, aceste dispozitive compacte au devenit extrem de populare, oferind gospodăriilor o modalitate rapidă și eficientă de a găti diverse alimente. Aceste aparate sunt practice, ideale pentru bucătării mici și, de multe ori, mai economice decât utilizarea cuptorului. Cu toate acestea, la fel ca orice electrocasnic, friteuzele cu aer prezintă un risc serios de incendiu.
Un nou studiu alarmant realizat de Aviva, o companie care a gestionat numeroase cereri de despăgubire pentru incendii cauzate de friteuze cu aer în ultimii patru ani, a descoperit că aproape unul din cinci britanici (19%) a întâmpinat un pericol real sau potențial de incendiu din cauza acestor aparate.
Într-un sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de participanți:
Într-o declarație pentru Mirror, Hannah Davidson de la Aviva a subliniat importanța conștientizării riscurilor asociate friteuzelor cu aer.
„Obiceiuri simple, precum să nu lăsați friteuza nesupravegheată, să evitați utilizarea excesivă a uleiului, să așezați friteuza pe o suprafață neinflamabilă și să asigurați o ventilație corespunzătoare pot reduce semnificativ riscul de incendiu. De asemenea, este o practică bună să aveți la îndemână o pătură anti-incendiu și un mic extinctor de incendiu în bucătărie”.
Experta a avertizat că niciodată nu trebuie aruncată apă pe un incendiu electric, deoarece acest lucru poate agrava situația.
Foto: shutterstock