Nu aruncați niciodată baza unei cepe! Cum poți transforma resturile în delicatese culinare

Trucul genial pentru a crește ceapă verde acasă fără efort!
  • Publicat:

Un grădinar dezvăluie un truc ingenios pentru a reutiliza baza cepei. În loc să o aruncați, o puteți folosi într-un mod ingenios și sănătos!

Cultivarea propriilor legume în grădină poate părea o provocare, dar există metode simple de a începe. Potrivit Express.co.uk, expertul în grădinărit Simon Ackeroyd oferă un sfat ingenios pentru a cultiva ceapă verde acasă, folosind resturile de la bucătărie.

El recomandă păstrarea bazei cepei atunci când o pregătiți pentru gătit. „În loc să o aruncați, puneți baza cepei în apă”, explică el. După câteva zile, veți observa apariția lăstarilor și rădăcinilor.

Cum să cultivați ceapă verde

Odată ce observați creșterea, este momentul să plantați ceapa în compost. După o săptămână, veți vedea lăstari verzi lungi de ceapă. „Acești lăstari de ceapă sunt delicioși în salate și prăjeli”, menționează Ackeroyd.

Această metodă poate fi aplicată și la mazăre. Plantând boabe de mazăre din supermarket în compost, veți obține lăstari de mazăre, pe care expertul îi descrie ca fiind „o delicatesă gourmet, sănătoasă și rară în magazine”.

Pentru cei interesați să încerce această tehnică, Ackeroyd oferă câteva indicații: „Puneți în apă puțin adâncă, apoi, după câteva zile, plantați în compost și udați la fiecare una sau două zile. Va fi gata în aproximativ 10 zile”.

Această metodă simplă și economică de a cultiva propriile legume a stârnit entuziasmul multor grădinari amatori. Este o modalitate excelentă de a reduce risipa alimentară și de a vă bucura de legume proaspete crescute chiar la voi acasă.

Ceapa, ideală pentru reducerea colesterolului

În urma unui studiu care a avut sub observaţie femeile care se confruntau cu kilogramele în plus, obeze sau care sufereau de sindromul ovarelor polichistice, s-a cerut ca acestea să urme fie o dietă care să conţină un consum mare de ceapă, fie o dietă cu un consum mic de ceapă.

După opt săptămâni, cercetătorii au descoperit o scădere a nivelului de colesterol în cazul ambelor grupe însă, rezultate semnificative puteau fi observate în special în rândul femeilor care au urmat o dietă cu un conţinut mare de ceapă, mai ales în cazul colesterolului rău LDL. Un alt studiu la care au luat parte 24 de femei s-a descoperit că cele care au băut în fiecare zi suc de ceapă, timp de opt săptămâni, au avut colesterolul total redus, colesterolul LDL şi dimensiunea taliei, comparativ celor cărora li s-a oferit un tratament placebo.

Foto: Shutterstock, arhivă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult