Căderea părului este o problemă majoră care afectează femeile și bărbații de toate vârstele. Din diverse motive, poate apărea într-o manieră accelerată și alarmantă. Multe persoane apelează la produse din comerț pentru a stopa acest fenomen. Experții susțin că metabolismul are nevoie de vitamine pentru a preveni căderea părului.
Căderea părului este o problemă cu care se confruntă multe persoane, indiferent de vârstă sau sex. Deși există numeroase tratamente și produse cosmetice care promit să întărească firul de păr, adevărata soluție poate veni chiar din alimentație, susțin specialiștii. Două legume aparent banale, dar extrem de benefice pentru sănătatea scalpului și a firelor de păr, sunt fasolea verde și broccoli.
Biotina, cunoscută și sub denumirea de vitamina B8 sau H, se regăsește în în fasole verde și broccoli. Dacă nu știați, biotina intervine în producerea de cheratinei, care conferă strălucire părului, contribuie la creșterea celulelor, reduce ruperea și previne căderea părului.
Fasolea verde este un aliment cu un conținut ridicat de vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea părului. Printre cele mai importante se numără:
Broccoli este considerat un superaliment datorită conținutului său ridicat de vitamine și antioxidanți. Beneficiile sale pentru sănătatea părului sunt impresionante: