Prețul urzicilor a ajuns să îi șocheze pe cumpărători, iar prezentatorul TV Dan Negru a reacționat la scumpirea acestui aliment considerat odinioară „mâncarea săracului”. Într-o postare recentă pe Facebook, vedeta a remarcat că prețul urzicilor a crescut spectaculos, ajungând chiar mai mare decât cel al cărnii de porc.
„Le-am găsit ieftine, la 30 de lei kilogramul. Le găsești și la 50”, a scris Dan Negru, subliniind astfel că aceste plante, care altădată erau accesibile oricui, au devenit acum un produs de lux. Unii dintre fanii săi i-au transmis că, în Piața Obor din București, un kilogram de urzici costă între 40 și 60 de lei, confirmând astfel că acest aliment tradițional a devenit mai scump decât carnea.
În stilul său caracteristic, Dan Negru a făcut o glumă despre schimbarea tradițiilor, spunând că ar trebui să ne rescriem proverbele și poeziile pentru a reflecta noile realități economice. „Și-n coliba lui săracă, lângă focul de urzici, câte visuri, câte doruri și speranțe… pe-aici!”, a scris prezentatorul, reinterpretând versurile clasice într-un mod ironic.
Postarea a stârnit numeroase reacții, mulți utilizatori comentând că urzicile, considerate cândva un simbol al traiului modest, s-au transformat într-un lux. Alții au observat că această creștere a prețurilor reflectă schimbările economice din România și faptul că inclusiv produsele simple devin inaccesibile pentru multe persoane.
„Ați cules vreodată urzici? Îți ia degetele foc! Se spune că pișcăturile sunt bune contra romatismului!”, „Doamne ferește! Au luat o razna prețurile. E prea mult!”, „La Iași sunt 60lei/kg, în piața CUG”, „Celor comozi le recomand să adune ei un kg de urzici și după aia să-mi spună dacă-i mare prețul”, „Mai scump decât carnea de porc”, au fost o parte dintre comentariile celor care urmăresc pe Dan Negru pe rețelele de socializare.
Urzicile detoxifiază organismul, stimulează sănătatea sistemului imunitar, ajută la îmbunătățirea circulaţiei sângelui, cresc nivelul de energie, ameliorează simptomele menopauzei și curăță rinichii de excesul de toxine.
În Postul Paştelui, vă propunem să nu neglijaţi urzicile. Tocmai pentru că au atâţia nutrienţi! Află mai jos care sunt efectele benefice ale consumului de urzici.
Gama largă de substanţe nutritive benefice găsite în urzică reprezintă un detoxifiant ideal pentru organismul nostru. Ca substanţă diuretică, urzica poate asigura de asemenea eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Urzica poate îmbunătăţi eficienţa absorbţiei de nutrienţi a intestinului, asigurându-se că procesele digestive funcţionează fără probleme, prevenind astfel acumularea de toxine periculoase.
De asemenea, stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces. Ca urmare a faptului că este o bogată sursă de nutrienţi, urzica este recomandată în diete, dar şi în timpul postului!
Sursa foto: Facebook