Alimentele pe care nu le-ar cumpăra un specialist din supermarketuri. Ascund pericole mari pentru organism

  • Publicat:
Alimentele pe care nu le-ar cumpăra un specialist din supermarketuri. Ascund pericole mari pentru organism

Profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, și Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar din SUA, au avertizat asupra riscurilor asociate cu cumpărarea anumitor produse din supermarketuri. Deși convenabile și aparent sigure, unele alimente pre-tăiate pot ascunde pericole grave din cauza modului în care sunt păstrate și manipulate.

Un exemplu evident sunt fructele și legumele tăiate. Deși pot părea o alegere rapidă și practică, acestea sunt mult mai susceptibile să conțină bacterii dăunătoare, precum E. coli sau Salmonella. Profesorul Kniel explică faptul că aceste alimente, fiind tăiate și expuse la aer, se păstrează în medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor, cum ar fi temperaturi ridicate și umiditate. Astfel, riscul de contaminare crește semnificativ.

„Acest lucru se datorează faptului că planta germinează într-un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor. În principiu, germenii sunt crescuți în cel mai cald, mai umed și mai umed mediu pe care vi-l puteți imagina și ghiciți ce bacterii îl adoră”, a spus specialistul pentru Daily Mail.

Fructele feliate, riscuri majore pentru sănătate

Mango, pepene galben sau ananas tăiate cubulețe sunt câteva exemple de produse pre-tăiate care prezintă un risc mai mare de contaminare decât fructele întregi. Deși pot părea o alegere convenabilă, aceste produse pot duce la infecții alimentare grave, cu simptome neplăcute, precum febră, crampe stomacale și vărsături. Dr. Quoc recomandă consumatorilor să evite achiziționarea fructelor și legumelor feliate sau pre-tăiate din supermarketuri, mai ales dacă nu sunt sigilate corespunzător.

Nici laptele crud, nepasteurizat NU este o variantă, susține specialistul

Printre alimentele pe care medicii nu le-ar cumpăra niciodată se numără și laptele crud, nepasteurizat. Deși acesta este promovat pentru beneficiile sale asupra sănătății, el poate prezenta un risc semnificativ de infecție.

„Multe persoane susțin că laptele crud are numeroase beneficii pentru sănătate, dar nu merită riscul, deoarece conține organisme patogene care pot rămâne vii, mai ales dacă provine direct dintr-o instalație de prelucrare”, a explicat Dr. Bryan Quoc pentru Daily Mail.

În concluzie, este important să fim atenți la modul în care sunt manipulare și depozitate alimentele pe care le cumpărăm. Pentru a minimiza riscurile de contaminare cu bacterii periculoase, este recomandat să optăm pentru fructe și legume întregi și să le tăiem acasă, într-un mediu controlat și curat.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: