In sezonul cald, gatitul poate deveni o activitate extrem de neplacuta din cauza temperaturilor crescute. Iata cateva trucuri simple de care poti sa te folosesti pentru ca la sfarsitul unei “sesiuni” culinare sa nu te simti epuizata din cauza calduri,i iar alimentele sa-si mentina in continuare prospetimea si savoarea.
1.Foloseste-te de aparatele electrice pentru a gati. Cuptorul cu microunde este foarte indicat pentru prepararea unei cine rapide si care nu necesita o atentie permanenta din partea ta.
2.Prajeste painea folosind un toaster. Painea preparata astfel este mult mai sanatoasa si unde mai pui ca te ajuta sa-ti mentii si silueta!
3. Verifica temperatura frigiderului si evita deschiderea lui prea des.Temperatura trebuie sa fie reglata la 3 grade pe timpul verii pentru a evita alterarea alimentelor depozitate in frigider.
4.Atunci cand ai de preparat mancaruri care necesita mai mult timp foloseste un ceas la care sa apelezi pentru a-ti doza timpul petrecut in bucatarie
5. Daca iti place carnea dar nu vrei sa pierzi prea mult timp preparand-o, cumpar-o gata taiata sub forma dorita. Atunci cand vei ajunge acasa nu-ti ramane decat sa o condimentezi si sa o pui intr-o cratita pe aragaz sau intr-o tava la cuptor.
6. Consuma salate pe care le gasesti gata preparate in super-marketuri sau cumpara-ti legume proaspete si prepara-ti o salata gustoasa si hranitoare.