Intretine frumusetea pielii in anotimpul rece – Cold Time Beauty

Daca toamna descoperim "ororile" cauzate de expunerea nesabuita la soare, iarna ne confruntam cu alte tipuri de probleme la nivelul tenului si pielii corpului- uscaciune, scaderea elasticitatii si a stralucirii, aparitia ridurilor fine.
  • Publicat:
Intretine frumusetea pielii in anotimpul rece - Cold Time Beauty
Cold Time Beauty

Treptat, odata cu disparitia bronzului, pielea ni se pare mai terna si micile pete, vinisoare, urmele de cosuri par mult mai pronuntate. Fenomenul se explica prin posibila deshidratare cauzata de expunerea excesiva atat la frigul de afara, cat si la caldura si aerul uscat din incaperile in care ne petrecem timpul.

Daca pentru tenul gras mai putin sebum este un beneficiu, tenurile uscate sunt afectate mai mult. De aceea, ingrijirea zilnica va suferi modificari in acest sezon: pentru tenul gras se vor folosi produse mai putin degresante, iar pentru tenurile normale sau uscate, produse mai hranitoare.

Ingrijirea tenului iarna

Iarna este perioada ideala pentru aplicarea tratamentelor cosmetice profesionale asa-zise tratamente de albire – care vizeaza eliminarea petelor de hiperpigmentare, dobandite in sezonul cald.

Iata care sunt masurile care trebuie luate pentru ca sa diminuam deteriorarea pielii in sezonul rece:
– Regenerarea pielii: tratamente cosmetice cu produse bogate in ingredienti ca vitamina C, Q 10, peptide cu cupru, derivati de vitamina A, fitoestrogeni si produse hidratante in general.
– Atenuarea ridurilor si atenuarea petelor mai inchise la culoare care iarna sunt foarte vizibile: exfolieri cu acizi din fructe, peeling medical, dermabraziune, laser.
– Tonifierea muschilor fetei: masaj facial, tratamente de stimulare a tonusului cu ajutorul microcurentilor.

Pielea fetei si a corpului are de suferit in anotimpul rece daca ii lipsesc acidul folic, vitamine din grupul B, vitaminele C, E, D, betacarotenul, seleniul, cuprul sau fierul si daca, bineinteles, nu bem suficienta apa. Daca in acest sezon, apa nu te imbie, poti opta pentru ceaiuri la temperatura camerei, neindulcite sau imbogatite cu miere si lamaie.

Stralucire cu portocale

Este sezonul perfect pentru o cura de vitamina C, asigurata fie pe cale naturala, prin consumul de citrice – portocale, mandarine, pomelo, grapefrut, kiwi –, fie medicamentos. O salata din astfel de fructe reprezinta un adevarat cocktail antiageing, sanatos si dietetic in acelasi timp.
De altfel, sucul obtinut dintr-o jumatate de portocala, aplicat direct pe fata si mentinut cateva minute, are un efect revigorant instantaneu si se recomanda inainte de un eveniment la care dorim sa stralucim la propriu si la figurat. Merele raman la mare cautare si in acest sezon – continutul lor bogat in quercitina ne asigura un ten frumos, curat, hidratat si reprezinta si cheia spre mentinerea siluetei.

Protocol de frumusete

Ingrijirea zilnica urmeaza acelasi protocol ca in oricare alt sezon –  demachiere dimineata si seara, crema hidratanta de zi sau de noapte. Noaptea, nivelul de permeabilitate al pielii este mult mai crescut, de aceea vor fi nelipsite din ritualul de ingrijire crema sau gelul contur pentru ochi, balsamurile pentru buze si crema pentru hranirea pielii mainilor.

Ingrijirea pielii

Fiind mai putin expusa, pielea gambelor si a bratelor este mai deshidratata. Esteticienii ne recomanda creme de corp mai grase in aceasta perioada, iar medicii ne avertizeaza ca pielea aspra mai poate fi cauzata si de lipsa acidului oleic, continut in uleiurile vegetale, in nuci, alune si diverse alte seminte, migdale si macadamia.

Si unghiile pot suferi iarna de deshidratare din cauza lipsei vitaminelor E, C si K, a fierului, seleniului, zincului si a unui aport insuficient de proteine. Exfolierea si uscarea unghiilor pot fi prevenite daca se consuma cel putin 3 portii de fructe si legume pe zi. Uscaciunea cuticulelor poate fi prevenita prin folosirea uleiurilor speciale si evitarea curatarii acestora prin taiere. Alaturi de produsele cosmetice speciale, purtarea manusilor se dovedeste indispensabila pentru pastrarea frumusetii mainilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News