Curatarea tenului cu ajutorul aburilor

Femeile ar face aproape orice pentru a-si pastra tenul curat, cu aspect tineresc si plin de vigoare. In vreme ce majoritatea "leacurilor" de rejuvenare par sa sa innoiasca odata cu aparitia tehnologiilor moderne, nici vechimea nu se lasa mai prejos. O teh
  • Publicat:
Curatarea tenului cu ajutorul aburilor
Curatarea tenului cu ajutorul aburilor

Daca inainte vreme romanii se foloseau de aburi pentru curatare, sauna si chiar masaj, in zilele noastre terapia de acest fel face parte din pachetele cosmetice ale celor mai multe cabinete de infrumusetare.

Tratamentul cosmetic cu aburi aduce urmatoarele beneficii:

* deschide porii

* indeparteaza celulele epiteliale moarte

* imbunatateste circulatia

* ajuta la inlaturarea acneii si a punctelor negre

* permite purificare adanca a fetei

Poti repeta aceasta maniera de curatare a pielii saptamanal; ea constituie o baza ideala pentru aplicarea oricarei masti faciale. Vestea cea buna este ca poti efectua un astfel de procedeu chiar la tine acasa. Nu ai nevoie decat de cateva dischete din bumbac, tonerul tau preferat, un bol, apa si un prosop mare.

1. Demachiaza fata, apoi spal-o folosind sapun si apa, ori lotiune tonica cu efect de curatare; curata foarte bine supragata pielii cu apa calduta, dupa care sterge-te tamponand usor cu dischetele din bumbac.

2. Incalzeste intr-un vas 3 cani mari cu apa. Ai grija insa sa nu o dai insa in clocot! Apa trebuie sa aiba in jur de 80°C.

3. Pune lichidul incalzit intr-un bol larg.

4. Asaza-te cu fata spre bolul cu apa, si pune prosopul deasupra. Aburul trebuie sa fie caldut, si nu fierbinte! Daca il simti prea cald, sau iti provoaca disconfort, indiferent de ce natura, inceteaza imediat!

5. Mentine pozitia 5-10 minute, apoi clateste pielea cu apa rece; in acest fel, se vor inchide porii.

6. La final, aplica o masca faciala sau un strat subtire de crema hidratanta.

Poti adauga in apa calda utilizata la tratament si diferite ierburi cu efect calmant, cum ar fi: frunze de ceai verde, musetel, levantica si menta. Inainte de a folosi oricare dintre elementele mentionate, asigura-te ca nu esti alergica la vreunul dintre ele!

O alta maniera de aplicare a tratamentului, impune respectarea urmatorilor pasi:

1. Curatarea tenului

2. Inmuierea unui prosop micut in bol, inlaturarea excesului de apa si tamponarea fetei.

3. Dupa racirea tamponului, se recomanda repetarea procedeului. Ca sa fie eficient, udati si aplicati prosopul de 5-10 ori.

4. La final, aplica o masca faciala sau un strat subtire de crema hidratanta.

Nu uita ca daca incalzesti apa prea mult, ai putea sfarsi prin a face mai mult rau decat bine! Aburul in exces poate arde pielea, asa ca verifica atent temperatura apei! Daca ai tenul sensibil sau cu probleme, stai de vorba cu medicul tau dermatolog pentru a stabili maniera cea mai fericita de abordare a tratamentului.

Aburul elibereaza impuritatile de sub piele, asa ca sa nu te sperii daca-ti apar cateva cosuri. Oricum, in timp, dupa mai multe astfel de tratamente, tenul se invata cu procedura si se adapteaza.

Articol exclusiv online (A. Raicu)

Urmărește CSID.ro pe Google News