Asadar, mamoplastia poate imbunatati calitatea vietii femeilor prin combaterea durerilor de spate, umeri si gat; in plus, permite adoptarea unui stil de viata nou, intarind gradul de incredere in propria persoana, si ajutand la o relationare mai usoara cu cei din jur. Daca te gandesti sa iti faci o astfel de operatie de reducere a dimensiunii sanilor, este bine sa stii ce trebuie sa faci inainte, in ce consta interventia chirurgicala, precum si la ce sa ta astepti dupa incheierea ei.
Cui se adreseaza?
In spacial femeilor cu sanii foarte mari, care simt disconfort sau durere din pricina acestui fapt. Cei mai multi chirurgi recomanda pacientelor sa astepte pana cand tesutul mamar s-a dezvoltat complet, inainte sa apeleze la operatie. De asemenea, si femeile care au sani inegali pot fi candidate ideale pentru mamoplastie. Barbatii care sufera de afectiunea numita ginecomastie (dezvoltare excesiva a tesutului mamar) pot face si ei operatia, din motive estetice in primul rand, psihologice in al doilea rand.
Riscuri, complicatii si beneficii
Desi mamoplastia nu comporta riscuri majore, pacientii trebuie sa stie care sunt eventualele complicatii care pot aparea. Cele mai intalnite efecte secundare se regasesc in riscul de aparitie al unor infectii, reactia adversa vizavi de anestezic sau diferente de localizare a areolei. Chiar si asa, cei care s-au operat spun ca beneficiile sunt incontestabile – mai putina durere, haine pe masura si incredere sporita in sine.
Recuperarea de dupa operatie
Majoritatea femeilor revin la activitatile obisnuite dupa aproximativ doua saptamani de la efectuarea interventiei chirurgicale. Ele trebuie sa evite sa depuna efort sau sa intretina activitati istovitoare pentru cel putin inca 4 saptamani. Pentru a se asigura eficienta recuperarii, pacientele trebuie sa se consulte cu medicul oridecateori i se recomanda de catre acesta.
Rezultatul
Sanii vor fi mai mici si mai usori, ceea ce inseamna ca va disparea durerea cauzata de volumul crescut al acestora. Pacientii care au trecut printr-o astfel de operatie se declara foarte multumiti de rezultate. De fapt, aceasta interventie chirurgicala inregistreaza cea mai mare rata de succes in randul pacientilor.
Cum alegi chirurgul potrivit?
Informandu-te! Cea mai buna maniera de abordare a operatiei este cunoasterea amanuntelor privitoare la ea; afla cat mai multe, ca sa stii la ce sa astepti si ce anume sa intrebi atunci cand te afli fata in fata cu specialistul! In al doilea rand, conteaza foarte mult si experienta medicului, precum si reusitele lui de pana atunci. Odata gasit, chirurgul trebuie sa stea de vorba cu tine si sa te sfatuiasca daca mamoplastia este solutia in ceea ce te priveste. Nu te pripi, dar nici nu amana, in cazul in care suferi din pricina durerilor!
Articol exclusiv online (A. Raicu)