Salata de ardei rosii
Ingrediente:
– 4 ardei rosii
– 3 linguri de ulei de masline
– 5 catei de usturoi, taiati marunt
– 2 lingurite de cimbru proaspat, tocat marunt
– 1 lingura de otet de vin
– sare si piper
1. Spala si curata de seminte ardeiul. Taie-l in felii lungi.
2. Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mare.
3. Adauga ardeiul tocat in uleiul incins. Da focul mai incet si lasa-l la calit in jur de 10 –15 minute, amestecand regulat.
4. Cand s-a inmuiat ardeiul, adauga usturoiul taiat si cimbrul, lasa la foc cateva minute.
5. Adauga otetul, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine.
6. Pune salata intr-un castron.
Salata de ardei rosii poate fi servita rece.
Salata de pui si ananas
Ingrediente:
– 1 pui mare, pregatit la rotisor
– 1 ananas proaspat
– 1 mar verde mare
– 250g de telina
– 1 lamaie
– 1 lingura de zahar brun
– 1 salata verde
Ingrediente pentru sos:
– 2 galbenusuri de ou
– ½ l de ulei
– sucul unei lamai
– 1 lingura de mustar
– 100g smantana
– sare, piper
Spala si usuca salata verde.
Spala marul, dar nu il curata de coaja, taie-l in bucatele mici.
Curata ananasul si taie-l pe jumatate.
Curata si da prin razatoare telina, pune-o intr-un castron mare impreuna cu fructele, adaugand sucul de lamaie si zaharul.
Amesteca si lasa la macerat timp de 15 minute.
Taie carnea de pui in bucatele de marime medie.
Fa o maioneza usoara, adaugand in aceasta sarea si piperul.
Bate frisca si adaug-o la maioneza pentru a o face mai cremoasa, iar apoi pune compozitia la frigider.
Amesteca bucatelele de pui cu fructele, telina si salata verde taiata marunt.
Serveste cu sosul pe care l-ai pus la frigider.
Salata de grepfrut cu chimen
Ingrediente:
– 4 grepfruturi
– 3 crengute fragede de chimen
– 6 linguri de ulei de masline
– sucul unei jumatati de lamaie
– suc de grepfrut
– sare si piper negru
Curata grepfruturile intr-un castron, pentru a nu pierde sucul. Separa-le in felii.
Spala si toaca frunzele de chimen, pastrand cateva pentru a decora salata.
Pune bucatile de grepfrut si chimenul tocat pe patru farfurii.
Fa un dressing folosind 6 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie si sucul pastrat de la grepfrut. Adauga sare si piper dupa gust.
Toarna dressingul pe fiecare dintre cele patru farfurii si lasa la rece timp de trei ore.
Decoreaza numai inainte de a servi.
La aceasta salata poti adauga cativa creveti marinati in suc de lamaie, ulei de masline si usuroi.
Salata de legume coapte cu peste
Ingrediente:
– ½ ardei rosu
– ½ ardei verde
– 2 rosii curatate de coaja si seminte
– 1 catel de usturoi
– 1 ceapa rosie
– 4 ansoa
– 50g de branza feta
– ulei de masline
– lamaie
– sare si piper
– ierburi aromate
Coace ardeii si ceapa in cuptor, infasurandu-le intregi in folie de aluminiu, apoi toaca-le.
Toaca rosiile in bucati cat mai mici.
Piseaza usturoiul.
Farama feta in bucatele mici.
Amesteca uleiul si sucul de lamaie.
Aseaza legumele pe o farfurie, adaugand feta.
Aranjeaza ansoa deasupra, stropind cu sosul de ulei si suc de lamaie.
Articol exclusiv online