Sufleu de morcovi
Timp de pregatire:
15 minute
Timp de gatire:
60 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
800 g de morcovi
250 ml de lapte
100 g de unt
6 oua
40 g de faina
2 linguri de cascaval emmental ras
sare si piper
Mod de preparare:
Fierbeti morcovii timp de 30 de minute in apa sarata, dupa care ii pasati pana ce devin ca un piure. Separati albusurile de galbenus si adaugati galbenusurile peste piureul de morcovi. Bateti albusurile spuma. Int-o caserola topiti untul peste care adaugati faina si amestecati pana se obtine o pasta. Apoi turnati laptele, amestecati si tineti caserola pe foc pana ce compozitia se ingroasa din nou. Presarati sarea si piperul, dupa care adaugati emmentalul ras. Turnati acest sos peste piureul de morcovi, peste care adaugati albusurile batute spuma. Puneti totul intr-o forma rotunda de sufleu si lasati sa se coaca la foc mediu timp de 30 de minute.
Salata de sfecla cu portocale
Timp de pregatire:
15 minute
Timp de gatire:
60 minute
Ingrediente pentru 4 persoane:
300g de sfecla
o jumatate de portocala
cateva frunze de patrunjel
o lingurita de chimen
o lingurita de mustar
o lingura de otet de vin
o lingura de olei de masline
piper macinat si sare dupa gust
Mod de preparare:
Puneti sfecla la fiert. Dupa ce s-a racorit, taiati sfecla in felii subtiri.
Stoarceti o jumatate de portocala si puneti sucul intr-un vas pentru salata. Turnati otetul si topiti, in acest lichid, sarea. Adaugati mustarul, piperul macinat, uleiul de masline si chimenul. Amestecati bine compozitia. Lasati feliile de sfecla la macerat timp de o ora in acest sos. Inainte de servire, decojiti cealalta jumatate de portocala si decorati platoul. Adaugati si cateva frunze de patrunjel. Pentru acest preparat, cel mai bine este sa folositi mustar boabe.
Spanac cu orez
Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente pentru 2 portii:
1 kg de spanac (nu va lasati impresionati de volumul spanacului crud, va ramane mult mai putin dupa ce il fierbeti)
100 g orez
2 cepe
1 capatana de usturoi
50 g ulei.
Mai intai puneti orezul la inmuiat in apa rece si va apucati de curatati spanacul, dupa care il opariti 4-5 minute in apa fiarta. Il surgeti si il lasati sa se raceasca, apoi il tocati marunt. Incingeti uleiul si inabusiti ceapa 2-3 minute, dupa care adaugati spanacul tocat, orezul si acoperiti cu apa. Lasati totul la fiert 15-20 minute sau pana cand se fierbe orezul, dupa care adaugati usturoiul si luati de pe foc.
Articol exclusiv online