Salata picanta de cartofi
Ingrediente
1 kg de cartofi
2 cepe rosii tocate marunt
½ ardei rosu
200ml maioneza
2 linguri de mustar
2 oua fierte
1 catel de usturoi
1 lingurita de sare
½ de lingura de condimente amestecate
½ lingurita de piper negru
boia de ardei
oregano
*Fierbe cartofii in apa sau la abur!
*Curata-i de coaja, taie fiecare cartof in patru sau opt bucati, in functie de dimensiuni!
*Adauga sarea, condimentele si piperul!
*Amesteca ceapa si usturoiul intr-un castron, adauga ardeiul rosu tocat marunt, maioneza si mustarul!
*Toaca oul fiert!
*Amesteca totul cu cartofii!
*Presara oregano si boia!
*Amesteca cu grija si lasa la rece timp de doua ore inainte de a servi!
Sfaturi:
Poti renunta la ceapa sau la usturoi daca nu iti plac!
Ai grija sa acoperi salata cu o folie de aluminiu, de plastic sau cu un capac inainte de a o baga la frigider!
Omleta spaniola
Ingrediente
4 oua
15 cartofi noi
2 cepe
3 linguri de ulei
*Curata, spala si apoi taie cartofii in felii subtiri
*Toaca ceapa
*Bate ouale intr-un castron, adauga sare, piper sau alte condimente, dupa gust
*Incinge uleiul intr-o tigaie si rumeneste ceapa
*Adauga cartofii si lasa la foc mic timp de 20-30 de minute
*Dupa ce iei cartofii de pe foc, lasa-i putin la racit apoi toarna oul batut deasupra lor
*Prajeste apoi timp de 15 minute intr-o tigaie.
Sfaturi
Pune la cuptor timp de 10 minute dupa ce ai luat omleta de pe foc.
Poti servi ca garnitura sau ca fel principal impreuna cu o salata de cruditati.
Chiftelute de cartofi cu branza
Ingrediente
1.2 kg cartofi
300g branza de vaci
1 ou
50g faina
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
sare si piper
patrunjel tocat
*Da cartofii si branza prin razatoare
*Piseaza usturoiul si toaca patrunjelul
*Amesteca cartofii, branza, faina, usturoiul si patrunjelul intr-un castron si adauga sarea si piperul
*Pune intr-o tigaie care nu lipeste putin ulei la incins, fa cu mana din amestecul obtinut chiftelute de marime medie, apoi prajeste-le la foc mare timp de 10-15 minute. Dupa ce s-au rumenit, intoarce-le pe partea cealalta.
Sfaturi:
Daca branza este sarata, nu mai este nevoie sa adaugi sare.
Serveste chiftelutele calde, cu salata.
Articol exclusiv online