Definitie: bioenergia este o terapie bazata pe forta campului energetic. Cei care o practica cred cu tarie ca, in functie de energia pe care o avem, putem fi sanatosi si fericiti. Cand suferi de o anumita afectiune – fizica sau psihica – nu trebuie sa dai fuga la doctor si sa iei un pumn de medicamente, prioritatea ta este sa faci pace pe campul tau energetic.
Pe intelesul tuturor
Poti avea probleme de sanatate, chiar daca ultimul set de analize ti-a iesit perfect. Haosul energetic din organismul tau nu poate fi depistat in laborator. In ce fel apare? Cum nu se poate mai usor: in urma stresului, a alimentatiei neadecvate si a gandurilor negre. Prin tratament, terapeutii iti curata campul bioenergetic. Mai exact, isi apropie mana de corpul bolnav si simt unde e problema. Ii poate lamuri o senzatie de cald, de frig sau unele intepaturi.
Daca simt asa ceva, e clar ca ai necazuri. Dupa ce au intrat in contact cu campul magnetic, vor sti exact ce terapie sa aplice ca sa actioneze energetic si sa-ti vindece organele afectate. Prin meditatie si concentrare, ei actioneaza si amelioreaza suferinte. Sedintele nu tin mai mult de o ora, iar tu nu vei simti decat un val de caldura. Dupa o cura completa, durerea e istorie.
Sisteme bioenergetice
Meridianele – asa cum sangele trece prin artere, energia trece prin meridiane. Toate meridianele corpului tau formeaza un sistem despre care se crede ca iti influenteaza vitalitatea, metabolismul si chiar viteza formarii celulelor. Meridianele afecteaza fiecare organ si fiecare sistem: psihic, imunitar, nervos, endocrin, circulator, respirator, digestiv, muscular si limfatic. Fiecare dintre aceste sisteme este „hranit” cu energie de catre cel putin un meridian. Daca aceasta energie nu mai ajunge la el sau ajunge intr-un mod neregulat, intregul sistem este in pericol. Cand meridianele sunt infundate sau obstructionate, apare boala. Terapeutul va actiona asupra meridianelor pentru a debloca energia vitala.
Chakra – In limba sanscrita, „chakra” inseamna turbina. Este vorba despre un centru in care se concentreaza energia. Corpul uman are 7 chakra, care sunt pozitionate in sapte puncte situate de la baza coloanei pana in crestetul capului. Meridianul aprovizioneaza organele cu energie, iar chakra are grija ca acestea sa o primeasca in permanenta, intr-un anumit ritm.
Aura energetica – reprezinta invelisul de energie al corpului uman. Practic, energia emanata de corp te inconjoara in mai multe straturi si interactioneaza cu energiile din exterior pe care le filtreaza: te protejeaza de cele rele si le permite celor bune sa te influenteze. Aura ta va suferi deteriorari grave daca mananci nesanatos si daca gandesti negativ. Bioenergeticianul are puterea de a o imbunatati prin ridicarea nivelului energetic. Aura poate divulga multe despre tine. Un bun terapeut isi va da seama de multe lucruri, numai privindu-te. Iata ce indicii pot aparea in aura:
– Pete de culori inchise – esti plina de sentimente negative, ura, gelozie
– Gauri – ai probleme de sanatate in zona in care apar
– Zone reci – ti s-au facut farmece
– Zone calde – organ cu afectiuni.
Aura energetica mai poate fi interpretata si dupa culoarea sa:
– Rosu aprins – suparare, tendinte spre suicid
– Rosu pal – epuizare excesiva
– Galben inchis – gelozie
– Galben deschis – sanatate foarte buna
– Albastru deschis – creativitate, logica, comunicare buna
– Albastru inchis – inteligenta iesita din comun
– Verde deschis – bunatate, mila
– Mov deschis – boli de stomac
– Alb – spirit deosebit
– Gri – tristete, depresie
– Negru – boli grave, moarte
Afectiuni tratate bioenergetic
– Ale aparatului renal (litiaza renala, pietre la rinichi)
– Ale aparatului respirator (astm bronsic, alergii, insuficienta respiratorie etc.)
– Cardiovasculare (anghina pectorala, infarct miocardic, aritmii si tulburari de conducere, insuficienta cardiaca, hipertensiune arteriala, arterita)
– Reumatologice (artita, guta, reumatism articular acut, poliartrita reumatoida, colagenoze, artroze)
– Dermato (eczeme, acnee etc.)
– Endocrine (diabet zaharat, afectiuni tiriodiene si paratirodiene, dereglare ciclu menstrual, chisturi ovariene etc.)
– Gastroenterocologice (esofagite, ulcer gastroduodenal, hepatite, ciroze, boli parazitare, litiaza biliara, hernii)
– Oftalmologice (conjunctivite, glaucom, cataracta, traumatisme oculare, strabism convergent si divergent)
– Neurologice (accident vascular cerebral, encefalite, meningite, epilepsie, paralizii si pareze etc.)
– Ginecologice (amenoree, metroragie, fibrom uterin, sterilitate primara si secundara, infectii genitale, impotenta)
– Ale aparatului locomotor (fracturi, scolioza si cifoza, hernie de disc, rupturi de menisc si ligamente etc.)
– Psihice (depresia, nervoza anxioasa, tulburari de personalitate etc.)
– O.R.L. (otite, sinuzite, tulburari auditive)