5 modalităţi de a te distra în zăpadă. Câte calorii arzi dacă te dai o oră cu sania

  • Publicat:
  • Actualizat:
5 modalităţi de a te distra în zăpadă. Câte calorii arzi dacă te dai o oră cu sania
Foto: Shutterstock

Chiar dacă au trecut ceva ani de când colegii de clasă nu te mai așteaptă la poarta școlii să te frece pe față cu zăpadă și apoi să urmeze tradiționala bătaie cu omăt, nu trebuie să te rupi total de aceste obiceiuri de iarnă. Profită de beneficiile jocurilor de iarnă!

Patinaj

Anual, apar din ce în ce mai multe patinoare. Ce-i drept, multe dintre ele sunt artificiale, dar nu despre problemele încălzirii globale vorbim acum. Atenția trebuie îndreptată către beneficiile unei ore de patinaj. Pe lângă distracție, faci și exerciții de aerobic.

Te poți încălța cu patinele la orice vârstă, nu însă și pentru a face performanță. Totuși, cu puțină voință, mișcările de bază se pot învăța relativ ușor.

Patinajul te ajută să-ți menții echilibrul și să-ți coordonezi mișcările într-un mod armonios. Sunt antrenați mușchii abdominali, ai gambelor, ai feselor (gluteus) și tendoanele.

Asigură-te că ai făcut corect încălzirea principalelor grupe de mușchi, pentru a evita leziunile acestora – durează 10 minute. Înainte de a ieși de pe gheață încetinește pasul, lăsând astfel și pulsul inimii să descrească. Dacă ai 60 kg și patinezi o oră arzi 470 de calorii.

Săniuș

Chiar dacă nu ai talent ori echipament pentru sporturi ca patinaj sau schi, nu înseamnă că nu poți să te bucuri de beneficiile zăpezii. Retrăiește senzații din copilărie, dându-te cu sania!

Pe lângă faptul că brusc se va instala o stare de bună dispoziție, o oră la săniuș te scapă de 431 de calorii dacă ai în jur de 60 kg, 493 la o greutate de 70 kg sau 604 la 80 kg.

Atenție! Nu experimenta cele mai abrupte pârtii cu sania. Surprizele neplăcute sunt la tot pasul!

Relaxează-te cu protecție!

Ce poate fi mai plăcut decât să fii la munte iarna și să te lași mângâiată de razele soarelui, în timp ce stai pe un șezlong? Poate același lucru făcut vara, la mare. Însă, ai mare grijă! Ca și pe plajă, soarele în exces are un efect distrugător asupra pielii și ochilor neprotejati.

La altitudine, razele ultraviolete sunt foarte puternice. Alege creme de protecție solară cu factor mare de protecție (40, 50) și ochelari de soare cu protecție 100% împotriva UV și protecție ridicată împotriva razelor infraroșii. Și ramele trebuie să aibă o formă adaptată feței.

Schiori, înainte!

Schiul este un sport care aduce multe satisfacții, dar este foarte solicitant din punct de vedere fizic și psihic. Mai ales că efortul se desfășoară la mare altitudine. Numărul accidentelor la schi a scăzut considerabil în ultimii 10 ani datorită îmbunătățirii echipamentului. Deci nu trebuie să te zgârcești când achiziționezi cele necesare. Dacă schiezi și ai 70 kg arzi 470 de calorii într-o oră, echivalentul unei ciocolate.

Omul de zăpadă

Dacă de mult nu ați mai făcut ceva constructiv împreună, invită-ți iubitul în curte sau în fața blocului să faceți un om de zăpadă! La final, veți constata că uitaserăți cum e să te distrezi așa bine. În timpul activităților fizice prelungite, organismul secretă endorfine cu rol în reducerea stresului, crearea apetitului, a senzației de fericire, eliberarea hormonilor sexuali și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum să alegi o cască de bicicletă
Cum să alegi o cască de bicicletă