Alimentele sunt mult mai bune decat suplimentele in furnizarea de acizi grasi Omega 3, sustin specialistii de la Asociasia Dietetica Americana. Acestia spun ca alimentele sunt sursa cea mai buna pentru a obtine un nivel optim de acizi grasi, si mentinerea acestuia pe o perioada mai mare de timp.
Conform ultimelor studii, suplimentele au efecte bune dar pe o perioada scurta de timp. Incetarea administrarii acestora scade si beneficiile aduse organismului. Astfel, specialistii spun ca doua portii de peste pe saptamana sunt suficiente pentru a furniza acizii grasi benefici organismului. Studiile arata ca aportul de Omega 3 se situaza sub limita la majoritatea populatiei, desi oferta de peste si produse din peste este destul de larga.
Aceasta ar putea fi si consecinta faptului ca tot mai multe persoane prefera suplimentele alimentare, insa dieta lor zilnica este destul de dezechilibrata. Aceasta scade de asemena efectele administrarii suplimentelor. Specialistii spun ca oricat de bune ar fi alimentele cu adaos de acizi grasi sau suplimentele pe baza de ulei de peste, sursa cea mai buna si mai trainica de Omega 3 ramane tot carnea de peste.
In plus, o masa de peste aduce organismului si un aport suplimetar de proteine, vitamine si minerale care nu se gasesc in suplimentele metionate. De multe ori, nutritionistii recomanda pestele ca o alternativa la carnea rosie, mult prea boagta in grasimi saturate.
Beneficiile aduse de un aport corect de Omega 3 pot fi observate in principal la sistemul cardiovascular. (E.H.)