Ce greutate ti-e scrisa, in gena ti-e pusa

Somnul neodihnitor si apetitul crescut sunt doua probleme cu care se confrunta oamenii, iar specialistii spun ca ambele se trateaza.
  • Publicat:
Ce greutate ti-e scrisa, in gena ti-e pusa
Ce greutate ti-e scrisa, in gena ti-e pusa

Specialistii au descoperit ca unii oameni sunt predispusi la ingrasare din cauza faptului ca le este mereu foame, senzatie provocata de o gena asociata obezitatii, au aflat britanicii.

Studiile anterioare au scos la iveala faptul ca gena, cunoscuta sub numele de FTO, este asociata cu obezitatea, insa nu se stia care era mecanismul prin care aceasta influenta apetitul si arderea caloriilor. Cel mai nou studiu, realizat de specialistii din Londra, arata ca gena este responsabila de lipsa unui control al apetitului normal. In mod firesc, actul hranirii „potoleste” apetitul si creeaza senzatia de satietate, insa gena FTO mentine senzatia de foame. .

Tine minte: trebuie sa dormi bine!

Cercetatorii de la Universitatea din Geneva au realizat un studiu legat de influenta somnului asupra memoriei, iar rezultatele acestuia arata ca odihna din timpul noptii poate fi cea mai buna metoda de a creste capacitatea memoriei. Specialistii au descoperit ca somnul de noapte are un impact puternic asupra felului in care creierul functioneaza in urmatoarea zi.

„Somnul consolideaza legaturile dintre celulele nervoase ale creierului, un aspect extrem de important in procesul de invatare si memorie. Somnul nu este doar o pierdere de vreme, este o perioada foarte activa. In timpul zilei primim informatii, iar in timpul noptii le sortam”, a explicat seful cercetarii. Potrivit unui studiu realizat in Anglia pe 4.000 de adulti, doar unul din 5 oameni reuseste sa doarma 8 ore pe noapte.

Vaccinul anticancer prinde radacini
Cercetatorii americani au pus la punct un vaccin pe baza de plante capabil sa stimuleze un raspuns imunitar in anumite tipuri de cancer. „Stim ca daca sistemul imunitar se intareste, poate ucide cancerul”,  spun ei. Echipa a testat vaccinul pe 16 pacienti atinsi de limfom, un cancer cronic incurabil. Nici unul dintre pacienti nu a simtit efecte secundare si peste 70% au dezvoltat un raspuns imunitar.

Citeste si De ce se ingrasa femeile?
                  Mihaela Bilic – Ce avem voie sa mancam

Foto: HEPTA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
CSID: Acnee cuperozica
CSID: Acnee cuperozica