Medicii avertizeaza ca sutienul nu trebuie purtat in fiecare zi

Specialistii atrag atentia ca sutienele purtate cu regularitate produc rupturi ale tesutului mamar, iar in timp se pot forma cheaguri de sange, care pot duce la aparitia unor micronoduli.
  • Publicat:
Medicii avertizeaza ca sutienul nu trebuie purtat in fiecare zi
Medicii avertizeaza ca sutienul nu trebuie purtat in fiecare zi

Specialistii atrag atentia ca sutienele purtate cu regularitate produc rupturi ale tesutului mamar, iar in timp se pot forma cheaguri de sange, care pot duce la aparitia unor micronoduli. Totodata, medicii sfatuiesc femeile sa foloseasca sutienul numai la ocazii, pentru ca acesta creeaza dependenta, iar atunci cand sanii sunt eliberati pot aparea dureri in zona pieptului.

Ginecologii avertizeaza ca sutienul este doar un accesoriu vestimentar si asa ar trebui tratat. Desi se spune ca fetele care poarta sutien de la varste fragede se vor trezi cu niste sani lasati si deformati, specialistii sustin ca nu este adevarat. „Sutienul sau bustiera nu face minuni asupra dezvoltarii unui mamelon.

Un astfel de accesoriu nu micsoreaza si nici nu mareste, cu atat mai mult nu determina lasarea sanului. Nu exista o varsta adecvata de la care o femeie sa inceapa sa foloseasca aceasta lenjerie. Totul depinde de dezvoltarea fiecarui organism in parte.

Exista unele persoane ale caror glande mamare la varsta de zece ani ar putea necesita folosirea sutienului sau a bustierei, asa cum exista si persoane care nu au cu ce sa umple un astfel de accesoriu”, a precizat doctorul ginecolog Gabriel Lemnete. Medicii afirma ca sanul se lasa de la natura si rareori din cauza factorilor externi, cum ar fi implanturile. Totodata, dupa alaptare poate aparea acest efect, iar singurul vinovat este proaspata mamica pentru ca nu a avut grija de corpul ei in timpul sarcinii si cu atat mai mult in timpul alaptarii.

Gravidele si lauzele trebuie sa isi maseze sanii de doua ori pe zi, pentru a preveni lasarea acestora.

Sanul isi poate pierde din fermitate odata cu intrarea la menopauza, spun specialistii. „In aceasta perioada elasticitatea corpului dispare, dar lasarea sanului in aceste circumstante nu este foarte vizibila, pentru ca majoritatea femeilor se ingrasa. Pielea lasata se umple cu grasime si astfel efectul nu mai este asa de vizibil.

De asemenea, curele de slabire bruste produc lasarea sanilor, dar si a pielii in mai multe zone ale corpului, cum ar fi si antebratele. Sportul intareste musculatura pieptului, in nici un caz nu determina lasarea lor”, precizeaza prof.dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul Parhon.

Dormitul pe burta nu impiedica dezvoltarea normala a glandelor mamare.

Se spune ca femeile care dorm pe burta au sanii mici, iar cele care dorm pe spate sunt cele dotate, insa doctorii contrazic si acest mit, sustinand ca singura vinovata de acest fenomen este mama natura, iar astfel de metode nu vor da niciodata rezultate. „Marimea sanului unei femei are implicatie genetica, ereditara.

Un san isi poate modifica marimea numai in urma unor tratamente cu diversi hormoni si prin interventie chirurgicala. Mai mult, incercarile disperate ale anumitor persoane de a-si micsora sanii prin metode de strivire nu fac nimic altceva decat de a-si provoca diverse traumatisme”, avertizeaza doctorul Constantin Dumitrache.

Acesta spune ca aplatizarea pieptului nu are acelasi efect ca si metoda folosita de chinezoaice pentru a avea numarul 35 la picior. Aceasta metoda produce dureri, chiar si atunci cand sanul este eliberat pentru cateva zeci de minute.

Medicii afirma ca sutienele cu push-up, cele menite sa ridice foarte mult sanii, produc, de asemenea, traume asupra pieptului, care se vor vedea in timp.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News