Rezolvarea problemelor dificile duce la cresterea poftei de mancare, tocmai de aceea persoanele care gandesc intens se ingrasa, sustin cercetatorii canadieni. Acestia au mai constatat ca elevii care doresc sa obtina performante din punct de vedere educational au un apetit mult mai ridicat decat cei care nu alearga dupa note mari.
Canadienii au constatat ca in urma unor analize ale sangelui, creierul are nevoie de o cantitate mai mare de glucoza si de insulina. Dupa terminarea procesului de gandire, creierul se relaxeaza, iar sangele inregistreaza un nivel mult prea scazut de glicemie.
Cercetatorii au invitat peste 200 de persoane la un test de inteligenta de nivel mediu. Dupa rezolvarea testului, voluntarii erau invitati la masa, de unde isi puteau alege tot ce isi doreau. Specialistii au constat ca majoritatea si-au umplut farfuriile, pe care le-au terminat intr-un timp destul de scurt.
Totodata, cercetatorii canadieni au mai observat ca solicitarea creierului creeaza o pofta nebuna de ciocolata sau de orice fel de dulciuri. Specialistii mentioneaza ca voluntarii au avut nevoie de ciocolata pentru a-si stabili nivelul de glucoza din sange. De asemenea, persoanele care sunt supuse unui proces de gandire prefera sa manance carne de porc si peste.