Metoda este noninvaziva, nedureroasa si relaxanta, activand chiar si metabolismul lenes. Laserul este facut sa actioneze doar asupra celulelor grase, fara a afecta vasele de sange sau masa musculara. Lipolaserul este un aparat care topeste grasimea inestetica de pe zonele cu probleme, cum ar fi „aripioarele“ sau „colaceii“.
Avantajul este ca in timpul unei sedinte de 30-40 de minute se pot sparge mai multe depozite localizate de grasime, deoarece laserul este lasat sa actioneze numai 10 minute pe o singura zona. Nu se foloseste nici un produs cosmetic pentru a proteja pielea, deoarece laserul patrunde in profunzime, pana la grasime, fara a produce durere sau a lasa urme.
Inovatia o reprezinta faptul ca undele laser sunt facute sa actioneze doar asupra celulelor grase, fara a afecta vasele de sange sau masa musculara. Aparatul este recomandat de dr. Lionel Bisson, una din cele mai cunoscute figuri americane in tratamentul grasimii si in reducerea celulitei.
Dr. Bisoon spune ca lipolaserul activeaza chiar si metabolismele mai lenese, terapia fiind noninvaziva, relaxanta si revigoranta. Cele mai bune rezultate au fost observate in cazul pacientelor care au combinat tratamentul laser cu exercitii cardio sau cu o terapie bazata pe vibratii. Inainte de a incepe acest program de slabire, pacientii vor fi consultati de un specialist in intretinere corporala, care ii va ajuta sa stabileasca tinte realiste, in functie de conformatie si stilul de viata.
Aparatul este unul cosmetic, nu medical, insa personalul care il utilizeaza trebuie sa aiba pregatire in estetica si intretinere corporala. Dupa un tratament complet, sedintele se fac doar pentru intretinere. In cazul persoanelor cu depozite mai mari de grasime sau cu celulita in stadii avansate se recomanda un tratament soc de 4-6 saptamani, a cate doua sedinte saptamanal.
Ulterior, pot fi efectuate tratamente la intervale mai mari de timp, pentru mentinerea rezultatelor obtinute. In timpul unei sedinte, pacientii sunt conectati la doua dispozitive speciale multi-laser si doua lasere mai mici, pe zonele tinta.
Laserele mai mici se pun de obicei in zonele de eliminare, pentru a putea stimula limfa si a drena grasimile. Aceasta este una dintre cele mai noi terapii de reducere a tesutului adipos, laserul de joasa intensitate fiind folosit pana acum in scopuri biomedicale, vindecarea ranilor sau calmarea durerii si a inflamatiilor.
Metoda este contraindicata copiilor, gravidelor, bolnavilor de epilepsie sau celor cu boli tiroidiene, celor aflati sub tratament radioactiv. O sedinta de acest tip poate ajunge pana la 100 de euro.