Ciupercile ar putea reduce riscul de cancer mamar, pentru că acestea contin mai multe vitamine si proteine la un loc, comparativ cu fructele si legumele, sustin cercetatorii de la Universitatea Hanyang din Coreea de Sud.
„Ciupercile contin vitaminele B, B1, B2, B3 si B6. De asemnea, ciupercile mai contin minerale esentiale precum potasiu, cupru, fosfor, fier si siliciu, pe care majoritatea fructelor si legumelor nu le contin, iar acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de cancer”, precizeaza doctorul nutritionist Sarah Schenker.
Specialistii mentioneaza ca ciupercile dilueaza sangele, lucru care reduce sansele de a suferi de un infarct. Un alt studiu al cercetătorilor de la Universitatea Pennsylvania arata ca ciupercile au cel mai puternic antioxidant, si anume ergothioneine-L, care contine de 12 ori mai mult ca germeni de grau si de patru ori mai mult decat de ficat de pui.
Din cele peste 2.500 de specii de ciuperci, cercetatorii s-au concentrat mai mult pe cele exotice, pentru ca aceste specii nu prea au fost luate în consideratie si se pare ca aceste ciuperci contin foarte multe proteine benefice sistemului imunitar.