Dieta alcalina este ideala pentru cele carora le place sa manance mult, pentru ca nu pune accentul pe cantitate, ci pe echilibrul dintre alimentele alcalinizate, care trebuie consumate in proportie de 75%, si cele acide, care trebuie sa reprezinte restul de 25%.
E foarte important sa bei apa plata cu un PH cat mai mare. Daca vrei, iti poti procura pentru acasa un aparat care filtreaza apa si ii mareste PH-ul. Printre legumele alcaline se numara broccoli, castravetii, ceapa, ciupercile, conopida, mazarea, morcovii, salata verde, ridichile, dovleceii, telina, algele marine, sparanghelul, vintele, usturoiul si varza de Bruxelles.
Poti consuma in aceeasi gama si fructe, cum ar fi ananas, avocado, banane, cirese, nectarine, mere, pere, piersici, portocale, struguri, fructe de padure sau fructe tropicale. Proteinele pot fi asigurate de branzeturi si iaurturi, oua, piept de pui, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, nuci sau susan.
Poti bea ceaiuri neindulcite, recomandat fiind ceaiul verde, recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante. Alimentele acide sunt reprezentate de porumb, cartofi, fructe uscate, lamaie, grapefruit, nuca de cocos, fructe de mare, peste, carne de porc sau de vitel, carne de vanat, lapte de capra, lapte de soia, inghetata, arahide, otet, sos de soia, zahar, sirop de artar sau miere.
Dieta alcalina reprezinta de fapt un regim de viata sanatos, pentru ca presupune consumarea moderata a alimentelor acide. Ideal este sa incerci sa ai si o activitate fizica regulata.