Substantele din acest produs curata arterele de grasimi.
Beneficiile vinului rosu nu reprezinta un mit. Medicii cardiologi recomanda acest tratament atat persoanelor bolnave, cat si celor sanatoase, deoarece bautura face, intr-adevar, minuni. „Un pahar cu 200 ml in fiecare seara face extrem de bine aparatului circulator.
Taninurile, acele substante care dau culoarea rosie si se gasesc in coaja strugurelui si in codita lui, topesc grasimile de pe artere si mentin vasele curate. Au fost produse chiar medicamente din extract de codita de strugure, insa nu au facut asa minuni ca vinul rosu.
Atat oamenii sanatosi, cat si cei care sufera de boli cardiovasculare ar trebui sa bea un pahar de vin rosu in fiecare zi, de preferat seara, sau daca nu este posibil zilnic, atunci sa bea cat mai des.
Peste aceasta cantitate, vinul poate dauna ficatului.
In tarile mediteraneene si in Franta, unde exista acest obicei de a bea vin rosu, se inregistreaza cele mai putine atacuri cardiace si cerebrale.
Rata scazuta a acestor afectiuni s-a raportat si la cei care se mutau in aceste zone si capatau obiceiul de a bea vin rosu, deci s-a ajuns la concluzia ca nu este vorba doar de genetica”, afirma profesor doctor cardiolog Mircea Cinteza. Acesta avertizeaza ca singurele contraindicatii pentru vinul rosu sunt pentru cei care sufera de boli hepatice si digestive.
Citeste cartea recomandata de CSID: "O relatie speciala", de Douglas Kennedy