In ultimii 30 ani, consumul de lapte a scazut, in timp ce frecventa diabetului zaharat a crescut. „Obezitatea si tulburarile severe ale metabolismului – asa-numitul sindrom X metabolic – sunt cel mai adesea responsabile de aparitia diabetului zaharat tip 2.
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au aratat printr-un studiu ca, in grupul adultilor obezi, care au deja tulburari metabolice, consumul de produse lactate scade riscul de aparitie a diabetului zaharat. De ce produsele lactate?
Se pare ca efectele protectoare provin din continutul bogat in calciu, magneziu si potasiu, care reduc riscul de incidenta a diabetului zaharat”, a declarat Dr. Nirvana Georgescu – Manager de Calitate Medicover. Pentru persoanele supraponderale este recomandat consumul de lapte partial sau total degresat.
Prin tehnologia UHT (Ultra High Temperature) laptele este incalzit rapid la o temperatura de 135-150 de grade pentru 2-4 secunde, apoi este racit brusc si ambalat aseptic. In acest mod, gustul si continutul de minerale si vitamine se pastreaza neschimbat.