Cand vine vorba de plantele medicinale pe care le luam ca tratament pentru anumite afectiuni, tindem sa facem, inconstient, anumite greseli. Ti-ai pus vreodata problema asta?
1. Bei ceai de musetel fara sa stii cu ce medicamente interactioneaza
Desi cei mai multi oameni considera ca ceaiul de musetel este inofensiv, el poate avea unele efecte secundare grave daca este combinat cu anumite medicamente.
Iata cateva dintre aceste medicamente:
– Aspirina – ea poate interactiona cu musetelul ce contine compusi anticoagulanti, crescand astfel riscul de hemoragie;
– Anticoagulantele;
– Antidepresivele triciclice;
– Propranololul;
– Clozapinul;
– Tacrinul;
– Teofilina.
2. Esti obosita tot timpul si apelezi la plantele medicinale pentru a-ti stimula energia
Starea constanta de oboseala sau lipsa de energie este un motiv suficient pentru a face o vizita la medic. Desi dieta si suplimentele te pot ajuta, primul pas este sa te asiguri ca oboseala de care suferi nu este de fapt cauzata de o afectiune precum:
– anemia;
– astmul;
– tulburarile de somn cu apnee obstructiva;
– hipotiroidismul;
– sindromul oboselii cronice;
– depresia.
Oboseala poate fi si un simpton al altor boli precum: infectiile, insuficienta cardiaca, diabetul zaharat, bolile hepatice sau drenale, boala Addison, bolile autoimune, cancerul, malnutritia sau vine ca o consecinta a efectelor secundare provocate de anumite medicamente.
Asadar, mai intai asigura-te ca nu ai o astfel de problema si abia apoi apeleaza la remediile naturale.
3. Iei suplimente si/sau plante medicinale impreuna cu medicamente ce pot interactiona si astfel creste riscul de hemoragie
Medicamentele anticoagulante, precum aspirina, previn formarea cheagurilor de sange in interiorul arterelor si reduc riscul de accident vascular cerebral si boli de inima. Atunci cand acestea sunt combinate cu plante medicinale si suplimente care, de asemenea, au efect anticoagulant, pot creste riscul de hemoragie.
Plantele medicinale si suplimentele cu efect anticoagulant sunt:
– aloe vera;
– musetelul;
– coenzima Q10;
– iarba fetei (iarba moale);
– usturoiul;
– ghimbirul;
– ginko biloba;
– palmierul pitic;
– uleiul de peste;
– scoarta de salcie.
4. Iei laxative din plante medicinale pentru a induce functionarea normala a intestinelor
Oamenii pot deveni dependenti de acestea si astfel ajung sa le utilizeze saptamani, luni sau chiar ani la randul. Dar laxativele stimulante nu ar trebui folosite pentru mai mult de o saptamana fara a consulta un medic.
Utilizarea lor prelungita poate provoca pierderea capacitatii intenstinelor de a lucra singure si au fost puse in legatura cu diareea cronica, slabiciunea musculara, ritmul cardiac neregulat, functionarea dereglata a rinichilor si ficatului.
5. Nu respecti prescriptia plantelor medicinale si a suplimentelor
Este important sa iei produsele din plante medicinale si suplimentele in functie de recomandarea specifica pentru a vedea daca sunt eficiente sau nu. O greseala des intalnita este ca incepem sa luam un supliment, sarim peste el o zi, apoi doua, iar dupa un timp ne gandim sa il schimbam pentru ca nu am observat nici o ameliorare.
Asadar, retine sa trebuie sa fii consecventa si sa respecti exact indicatiile date.
Tu te asiguri ca nu te expui altor riscuri cand cauti ajutorul remediilor naturale?
Citeste si Remedii naturiste pentru afectiunile stomacului