Catelul meu e vegetarian!

Meniul vegetarian se exclude cand puii sunt in crestere sau in perioada de gestatie a femelei.
  • Publicat:
Catelul meu e vegetarian!
no title

Suna ciudat, dar nu e nici imposibil, nici imoral, nici nesanatos si nici nu ingrasa! Proteine exista in extrem de multe plante, asa ca veti reusi, daca sunteti vegetariene, sa ii creati si patrupedului un asemenea meniu. Si chiar unul gustos si sanatos.

Actrita Alicia Silverstone, care nu a mai mancat carne de 10 ani, spune ca le-a impus acelasi regim alimentar si cainilor sai. „Sunt foarte atenta cu sanatatea animalelor de care am grija. Cei 4 caini ai mei sunt vegetarieni si de atunci nu mai au probleme de flatulenta”, a povestit starul care pozat nud pentru campanii ale organizatiei care sustine drepturile animalelor, PETA.

Si ea nu e singura stapana de animale care nu suporta sa-si vada cainii mancand carne. Medicii veterinari spun ca in acest fel, patrupedele, carnivore pana in adancul oaselor, nu vor avea acces la proteine de calitate, dar nu inseamna ca vor suferi pana la moarte.

In realitate, proteine exista si in plante, iar in unele chiar din belsug. Nu ii faceti rau cainelui daca ii gatiti orez sau paste cu ciuperci, soia, morcov, pastarnac sau telina. Dar, daca aveti o femela gestanta sau care alapteaza, nu ii excludeti din regimul zilnic carnea.

Proteinele de calitate su­p­erioara care se gasesc doar in carne sunt esentiale pentru pui, mai ales ca au un aport urias la dezvoltarea corecta a sistemului lor nervos. De asemenea, este contraindicat ca, in perioada de crestere, cainii sa nu primeasca proteine din carne. Pentru pui, oricum sunt necesare 3 sau chiar 4 mese zilnice.

Retete verzi

Ce am putea insa sa le gatim, avand in vedere ca hrana uscata vegetariana nu exista? Iata cateva exemple: orez cu morcov, telina, ciuperci de la conserva si o lingurita rasa de sare sau ovaz, orez, arpacas, morcov si cuburi de soia sau paste cu branza de vaci slaba si cu iaurt sau fulgi de ovaz cu iaurt.

Pentru cainii adulti sunt suficiente 2 mese pe zi, iar cantitatea se stabileste impreuna cu medicul veterinar in functie de greu­tatea, de varsta si de starea de sanatate a cainelui. Oricum, pe medic il informati in prealabil ca sunteti vegetariene si vreti ca si cainele sa respecte principiile unui astfel de stil de viata.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Odorizant de camera inteligent?
Odorizant de camera inteligent?