Poate ca unele dintre noi prefera sa-i agate un cercelus. Altele sa-l incununeze cu un tatuaj. Cercetatorii de la Universitatea Helsinki, Finlanda, insa au alta viziune cand privesc un ombilic.
Ei au descoperit ca zona respectiva inmagazineaza detalii pretioase despre potentialul cu care vine intr-o relatie posesorul sau posesoarea lui.
Buricul este nici mai mult, nici mai putin, decat o simpla cicatrice ramasa pe abdomen, dupa taierea cordonului ombilical, la nastere.
Totusi, unii oameni sunt de parere ca exista standarde de frumusete si la acest nivel, gasind ca unele burice sunt mai reusite decat altele.
In plus, desi este absolut inutil existentei umane, unii cercetatori il considera drept o “arhiva” de date in privinta sanatatii si desigur un indiciu important in alegerea partenerului de viata.
Buricul perfect sta pe burti sanatoase
Un studiu demarat de cercetatorii finlandezi arata ca preferatul publicului este modelul pozitionat vertical, iar buricele mari, rotunde, culcate sau cele iesite in afara sunt neatractive.
Pornind de aici, au ajuns la concluzia ca detaliul cu pricina nu trece neobservat atunci cand cele doua sexe pornesc in cautarea unui partener de viata. De ce? Pentru ca, in mod inconstient, stim ca “buricul perfect” indica o sanatate numai buna pentru reproducere.
Chiar si in conditiile in care mostenirea genetica si sanatatea la nastere constituie factori importanti care determina aspectul buricului, in linii mari stim sa deosebim unul bolnav de unul sanatos.
De exemplu, persoanele supraponderale sau subponderale – care au printre cele mai multe probleme din spectrul reproducerii – nu vor avea nicicand un buric frumos, spun oamenii de stiinta finlandezi.
Citeste si: Cele mai excentrice operatii estetice
Ambuscada