Din seria „nu incercati asa ceva la masa”! Am cazut si-n pacatul bauturilor chipurile inofensive, in realitate „obezive“. Si m-am desteptat tarziu, cam pe final de dieta, cand vedeam ca nu se mai urneste acul cantarului si intrebandu-ma de unde sa mai tai, mi-am dat seama ca beau rauri calorice.
In „valuri” s-au dus apoi kilogramele. Pe cei 2 litri de apa i-am primit cu greu in viata mea. Acum, cand nu sunt cu mine o zi, ma usuc de dorul lor, iar organismul le simte lipsa. Recunosc, m-am lasat dusa cu zaharelul in cazul produselor cu indulcitori – pentru diabetici. Si femei cu un nivel scazut de „cunostintemie” despre regimuri.
Am mancat intr-o veselie din ele pana cand am vazut ca tot nu se inchide nasturele le-am abandonat si m-am consolat cu zaharuri adevarate. Am slabit putin imediat dupa ce n-am mai pus pe limba produse dietetice, intr-adevar, dar nicidecum pentru dieta.
Basmul modern „Zaharina in bucate” nu se termina cu printesa silfida a trait fericita pana la adanci batraneti. Daca credeti asta va va birui Balaurul Cantar… Vreau happy-end-uri de la voi pe adresa [email protected].
Greseli de ieri, greseli de azi
Doar nu v-ati inchipuit ca acum as fi o inteleapta. Nu respect portiile corecte. Nu pot. Se spune ca portia ideala de peste e cat palma, cea de carne cat podul palmei, cea de cartofi, orez, mazare cat un pumn, cea de cereale cat ambele maini tinute caus. S-o creada ei.
Nu renunt nici moarta la branzeturi sau la fructele de seara tarziu. Da, mi-am interzis definitiv anumite feluri de mancare, nu, nu le vreau nici macar ca premii de duminica. Ati auzit de vreun premiu acordat pentru dieta dietelor cu rezultatele rezultatelor?
Atunci sa ne lase in pace. Faceti-va singure regimul, respectand doar reguli general valabile. Cine va cunoaste mai bine si stie cat de greu sau de usor invingeti fiecare o gaura la curea? Exact. Nimeni.
Citeste si Jurnalul unei pofticioase mereu la dieta XV
Cele 10 porunci ale Mihaelei Bilic
N-ati mai auzit pana azi de regimul „Tocanita de cartofi cu multa paine” ori de cura de slabire „Fructe si cam atat”, dar ele au existat si… cineva chiar s-a gandit ca ar putea da rezultate. Erau inceputurile, imi cautam dieta-pereche, am facut greseli obeze. Dar sa arunce prima in mine codrul de graham, cea care n-a calcat niciodata stramb pe drumul spre XS.
Montignac, Atkins, toti Weight Watcher-sii din lume, daca ar fi venit la mine pe la sfarsitul anilor ’90 – cand incercam sa ma dumiresc ce e ala regim – sa-mi spuna ca tare mai gresesc cand cred ca voi slabi cu mancare de cartofi scaldata in ulei si cu juma’ de paine neagra calda, nu i-as fi crezut.
Nu m-am uitat in stanga, n-am ascultat in dreapta: dietele senzationale, soc, in premiera pe clasa, care zburau de la o banca la alta a colegelor, nu ma interesau.
Am pus literalmente in practica vorba „nu tot ce zboara se mananca”. Lucram la propria mea cura de slabire. Desigur, am facut 1.897.586 de greseli, dintre care aveti cateva mai jos. Sunt intarite de studii, dar toate sunt traite pe pielea mea. Pe vremea cand nu mai incapeam in ea. Si nu de bucurie.
Omul cat traieste si slabeste invata
Invata de exemplu, marile beneficii ale micului dejun. Este masa care ne influenteaza cel mai tare silueta, citesc in declaratiile multor nutritionisti. Insa eu nu l-am avut niciodata la inima: l-am sarit, l-am hulit, l-am pacalit cu somn pana la 12.
Calculele mele aratau altfel: unu + unu + unu a 70. Adica 3 mese pe zi inseamna kilograme multe, multe, multe. Nu-mi amintesc exact cum m-am intors cu capul plecat la el si cand am inceput sa simt ca este primul pe care vreau sa-l vad cand deschid ochii.
Poate cand mi-am dat seama ca la celelalte mese aveam o foame lupeasca. Poate cand am inceput sa adun calorii si am realizat ca sunt mai multe la pranz si seara din cauza ca lipseste din viata mea.
Poate cand am vazut ce bine ma face sa ma simt, cata energie imi da. Insa credeti-ma pe cuvant: cine se scoala de dimineata si mananca, departe ajunge cu dieta. Desigur, daca nu face urmatoarea eroare pe care am crezut-o salvare o buna vreme.
Mi-am zis ca sigur voi arde o sumedenie de calorii daca practic regulat saritul peste pranz ori cina. Sau macar jonglatul cu fructe si batoane de slabit, in locul meselor.
Rezultatele au aparut rapid: cele mai alarmante analize din viata mea, eu in cea mai slabita forma, si nu ma refer la silueta, un metabolism bulversat de cele sub 1.000 de calorii pe zi care a asimilat dupa aceste episoade de 2 ori mai repede kilogramele, in special sub forma de grasime.
In 80% dintre cazurile in care am cedat intr-o dieta, s-a intamplat in zilele in care am vrut sa uit de mese.
Explicatia: atunci cand nu mancam o perioada lunga nivelul de zahar din sange scade si astfel apare asa numita foame-oarba si dorinta de dulce, mult dulce. Amare amintiri…