Blondele artificiale devin eco

Cerce­tatorii niponi sunt „de vina” pentru ca au fabri­cat primul eco-decolorant, cu ajutorul unei enzime izolate dintr-o ciuperca, Basi­dio­my­cete ceriporiopsis.
  • Publicat:
Blondele artificiale devin eco
Blondele artificiale devin eco

Ei bine, da! Vin vremuri grele pentru bru­ne­te. Asta pentru ca blondele vopsite vor avea un atu in plus: pe langa culoarea ca­re atrage barbatii precum magnetul, ele isi vor putea pastra stralucirea naturala a pa­rului chiar si dupa decolorare.

Cerce­tatorii niponi sunt „de vina” pentru ca au fabri­cat primul eco-decolorant, cu ajutorul unei enzime izolate dintr-o ciuperca, Basi­dio­my­cete ceriporiopsis.

Aceasta enzima degradeaza in mod natural pigmentul firului de par, ba mai mult, combate efectele nocive ale radicalilor liberi si nu are nici pe departe efectele secundare ale decolorantului pe baza de peroxid.

Utilizat cu regularitate, pentru mentinerea blondului dorit, peroxidul distruge firul de par, lasand in urma o mana de par tern si fragil. Eco-decolorantul japonezilor insa, promite sa-i mentina stralucirea naturala, sanatatea si frumusetea. Mai avem insa de asteptat pana il vom gasi pe rafturile supermarketurilor!

Caldura, dusmanul conceptiei?

Daca te-ai decis ca e timpul sa iti maresti familia cu inca un membru, fa un calcul inainte de te pune pe treaba. Oamenii de stiinta americani ne avertizeaza ca micutii conceputi in lunile de primavara si vara au cel mai mare risc de a se naste cu malformatii.

Asta din pricina pesticidelor folosite in agricultura, care ajung in apa si in cele din urma pe mesele noastre. Nu suntem pe deplin convinse ca putem aplica si in Romania concluziile trase pe taram american, insa merita sa mentionam cateva dintre afectiunile despre care vorbesc cercetatorii: spina bifida, buza de iepure, picior stramb si sindromul Down.

Gata cu testele pe animale

Mare bucurie mare printre membrii PETA: Uniunea Europeana a interzis categoric o parte din testele pe animale efectuate de companiile de produse cosmetice in interiorul statelor membre, precum si importurile provenite din tari unde inca mai exista astfel de practici. Alte teste urmeaza a fi interzise in 2013.

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult