Sforaitul, semnul depresiei la copii

22% dintre cei care sfo­raie sufera de tulburari de dispozitie sufi­cient de severe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sforaitul, semnul depresiei la copii
Sforaitul, semnul depresiei la copii

Copiii de varsta prescolara care sforaie sunt predispusi la depresie si anxietate, avand riscuri mai mari de a dezvolta pro­bleme legate limbaj si de capacitatea de concentrare, comparativ cu prietenii lor de aceeasi varsta care nu sforaie, se arata in­tr-un studiu, citat de Reuters.

A fost efec­tuat pe un esantion de 43 de prescolari care sforaie cel putin o data sau de doua ori pe saptamana, potrivit informatiilor oferite de parintii lor, si pe 46 de prescolari care nu sforaie.

In total, 22% dintre cei care sfo­raie sufera de tulburari de dispozitie sufi­cient de severe, justificand astfel consul­tarea lor de catre un medic specialist. Ei sunt mai predispusi sa dezvolte si alte tipuri de tulburari ale somnului – precum cosmaruri, vorbitul in somn sau insomnie.

Nu mai e de joaca

Unul din 10 tineri americani, intre 8 si 18 ani, prezinta simptome ale unei de­pen­dente patologice de jocurile video, cum ar fi tulburari ale somnului sau esecuri in via­ta personala sau la scoala.

Potrivit stu­diu­lui realizat de Institutul National pentru Re­latia dintre Media si Familie, acestia im­pru­muta bani, nu sunt performanti la lo­cul de munca sau nu lucreaza deloc. Ra­por­tul mentioneaza si ca ei au un compor­tament apropiat de cel al persoanelor pasionate de jocurile de noroc pe bani.

Mesaj pentru parinti: „Atentie!”

Mesajele text sau imaginile cu un continut sexual explicit, expediate de adolescenti de pe telefoanele lor mobile, pot avea efecte negative asupra viitorului acestor tineri, informeaza reuters.com.

Guvernul statului australian New South Wales a lansat o campanie educationala pentru a combate tendinta ascendenta a acestor practici, explicand faptul ca imaginile sau mesajele text cu continut sexual explicit, o data expediate, pot fi postate pe Internet de catre destinatar sau trimise, mai departe, altor utilizatori.

Iar, uneori, se poate ajunge chiar la cazuri de hartuire sexuala sau de agresiuni sexuale.

Citeste si Cum inving copiii plictiseala?

Foto: SHUTTERSTOCK
 

Urmărește CSID.ro pe Google News