Iata o rezolvare pentru cei care adora mirosul painii fierbinti: o faina care nu ingrasa. Reteta nutritionistei Gabriela Man ne garanteaza ca nu vom lua in greutate daca inlocuim painea alba cu acest mix. Ce contine? Faina integrala de grau, proteine de soia, fibre vegetale, tarate de grau si gluten.
„Amestecul special permite obtinerea unui efect scazut asupra glicemiei postprandiale. Acesta se traduce prin secretie scazuta de insulina, ceea ce implica scaderea in greutate in cazul persoanelor supraponderale”, spune Gabriela Man.
Nutritionista a ajuns la formula pe care o propune tocmai pentru ca persoanele care lupta cu kilogramele in plus sa poata manca paine in asociere cu alimente care contin grasimi (carne, oua, cascaval) fara sa se ingrase.
Cu toate acestea, nu este recomandat sa consumati mai mult de 100 de grame de paine zilnic. Alaturi de aceasta faina nu sunt indicate: faina alba, zaharul, cartofii, orezul alb, malaiul, bananele, merele sau alcoolul. In rest, totul e la liber.
Iata o reteta de paine din acest mix special: maiaua se face dintr-un cub de drojdie, 3 lingurite de apa, 2-3 linguri de faina.
Totul se amesteca bine si se lasa la cald 20 de minute. Maiaua se pune apoi intr-o gropita din faina, se adauga fructoza, sare, optional seminte de in si, treptat, se toarna apa calduta. Se framanta si se lasa la crescut 25 de minute. Apoi se pune in cuptor care trebuie incalzit in prealabil la 200oC.
Fara 20 de kilograme
Nutritionista Gabriela Man a incercat pe propria silueta amestecul pe care l-a creat. „Pana la 35 de ani, nu am avut probleme cu greutatea. Apoi am ajuns la un surplus de 22 kg intr-un timp scurt. Am rezolvat problema calculand indicele glicemic al alimentelor si inlocuind faina alba cu acest mix.
Am slabit si acum am 54 kg”. Toate detaliile acestui amestec pe www.slabestimancand.ro”.
Citeste si Ce-ai zice de o dieta cu ciocolata?
Text: ANDREEA GROZA