Cu siguranta stiti de la
mama sau de la bunica ca trebuie sa verificati branhiile pestelui
ca sa vedeti daca e proaspat. Adevarat, dar numai pe jumatate. Mai
sunt si alte detalii de care trebuie sa tineti cont la supermarket.
Iata cateva indicii pentru ca, atunci cand mergeti la cumparaturi,
sa luati produsele cele mai incarcate nutritional, dar si cele mai
proaspete. Cu alte cuvinte, cum sa cumparati
calitate.
Uleiul extravirgin de
masline e bine sa fie cumparat in ambalaj inchis la culoare si
nu in sticla transparenta, pentru ca doar asa isi pastreaza
intacte calitatile nutritive.
Pestele proaspat se alege dupa ochi, nu dupa
branhii. Acestia trebuie sa fie limpezi. Daca au o pelicula
alba, pestele nu mai este
proaspat.
Carnea de vita sau de oaie e mai buna decat cea de
vitel sau miel. Proteinele de la animalele ierbivore aflate la
maturitate sunt mai usor digerabile.
Muraturile probiotice – cu efecte protectoare pentru
sistemul digestiv – sunt cele
in sare. Muraturile in otet nu sunt intotdeauna sigure pentru ca
otetul poate fi usor si insesizabil contrafacut.
Citricele cu un aspect lucios sunt tratate cu o
substanta cancerigena. Asa ca nu e bine sa le folositi coaja pentru
sucuri sau prajituri in special daca acestea sunt destinate
copiilor.
Cacaoa cu cea mai mare cantitate de flavoniti
sunbstante antioxidante) este cea de provenienta olandeza.
Citeste si Goana dupa alimente
BIO