Magiunul, un aliment miracol made in Ro

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Magiunul, un aliment miracol made in Ro
no title

Pana nu demult, credeam ca tot ceea ce este bun ori este imoral, ori ilegal ori ingrasa. Insa, cand am (re)descoperit magiunul, mi-am schimbat parerea. In sfarsit, putem sa ne bucuram papilele gustative cu un produs 100% natural, delicios, slab caloric si sanatos.

Daca un cetatean strain aflat in vi­zi­ta pe plaiuri mioritice ma intre­ba cu ceva timp in urma ce pro­dus alimentar 100% romanesc (cu care sa ne mandrim) ii recomand sa cumpere, eram pusa in dificultate.

Acum, de cand am facut o pasiune pentru magiun (in sfarsit, nu mai am mustrari de constiinta cand mananc ceva dulce!) recomand in stanga si in dreapta delicioasa pasta pre­parata din 3 tipuri de prune.

Excelent din punct de vedere nutritional (100 g ma­giun au 27 mg magneziu, 27 mg fier, 45 mg cal­ciu, 5,3 g fibre etc.). Magiunul poate fi folosit cu succes si la prepararea dulciurilor de casa.

Consumul de magiun are numeroase efec­te benefice: reduce riscul constipatiei, de­termina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obe­zitatea.

De asemenea, aceasta delicatesa ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, are efect in scaderea aparitiei unor maladii grave, stimuleaza sistemele imunitar si ner­vos, previne aparitia imbatranirii precoce si a celulitei si diminueaza stresul.

In plus, poate fi consumat si de catre persoanele suferinde de diabet, deoarece are un indi­ce glicemic scazut (39). Este recomandat chiar si bebelusilor de peste 6 luni, in mo­mentul inceperii diversificarii alimentatiei.

Reteta rulada cu magiun si scortisoara

Ingrediente: 250 g fulgi de ovaz, 500 ml apa clo­colita, indulcitor, 4 gal­benusuri, 4 albusuri, magiun, scortisoara.

Mod de preparare:
Din fulgii de ovaz, indulcitor, 500 ml apa clocotita si scorti­soara se pregateste compozitia pentru o foaie de rulada. Se adauga 4 galbenusuri frecate si tot atatea albusuri batute spuma.

Dupa ce se raceste, compozitia se coace intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, timp de 7-10 minute, la foc iute.

Pe un prosop ud se asaza foaia, se intinde magiun, apoi se ruleaza. Se unge din nou rulada cu magiun, se for­meaza cu o furculita aspectul de scoar­ta de copac si se presara multa scortisoara.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Noutati pentru un nou stil de viata
Noutati pentru un nou stil de viata