Parintii ar trebui sa
elimine sandvisurile cu sunca sau cu slanina din alimentatia
copiilor, pentru ca acestea contribuie la cresterea riscului de
dezvoltare a cancerului, aflam dintr-un studiu realizat de World
Cancer Research Fund si publicat pe dailymail.co.uk.
Consumul regulat de sunca, slanina si alte tipuri de carne
procesata creste riscul de aparitie a cancerului intestinal,
potrivit unei fundatii de caritate britanice, implicata in lupta
impotriva cancerului.
Parintii care le prepara copiilor lor sandvisuri cu aceste
alimente le creeaza micutilor obisnuinta de a
le consuma.
Alternativele considerate sanatoase sunt sandvisurile cu peste,
branza cu un continut scazut de grasimi, humus sau cu carne slaba
si neprocesata, cum este cea de pui.
Specialistii considera ca, numai in Marea Britanie, aproximativ
3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite daca
oamenii ar manca mai putin de 70 de grame de
carne procesata pe saptamana, echivalentul a 3
felii de sunca.
Citeste si
Mezelurile ne pun viata in pericol
Foto: SHUTTERSTOCK