Preparate vara sau toamna,
fructele uscate fac iarna adevarate minuni pentru organism. Mai
nou, specialistii le recomanda in multe dintre diete. Daca sunt
uscate acasa, atunci stiti sigur ca nu contin sulfiti, substante
folosite la prepararea industriala, care distrug flora colonului.
Sa aflam avantajele acestui desert delicios!
Pe tot parcursul sezonului rece, nutritionistii pledeaza pentru
consumul de fructe uscate produse in Romania: caise, prune, mere,
fructe de padure. Efectul: reusiti sa va vitaminizati si sa
scapati de kilograme nedorite.
Rezultatele pe cantar se vad cu o singura conditie: daca excludeti
din
dieta celelalte surse de carbohidrati (orez, paine,
cartofi, paste si prajituri).
Vestea buna este ca nu veti suferi de foame pentru ca fructele
uscate sunt extrem de satioase si bogate in substante nutritive. In
dieta zilnica, pot fi consumate fara probleme in compania
sortimentelor de
carne slaba (peste, curcan, pui), dar si a
legumelor proaspete.
Astfel, dieta cu fructe uscate nu este deloc una monotona. In
fiecare zi, puteti sa alegeti mixuri de „poame” uscate, fara sa
exagerati cu cantitatile.
Astfel, reusiti sa va luati din aceste
delicatese ratia de 60% de carbohidrati.
Variante pentru uscare
Iata cum se usuca fructele autohtone. Intregi sau taiate in bucati,
se pun la cuptor, la cel mult 50 de grade Celsius, pana se
stafidesc. Sau feliute subtiri se pun intr-un loc uscat. Conditia
este ca fructele sa nu se atinga intre ele (pentru ca putrezesc) si
sa stea pe hartie foarte absorbanta – cum sunt servetelele de
bucatarie.
De asemenea, pe piata exista uscatoare de fructe si legume care
pot fi folosite cu succes pentru cantitatile mici dintr-o casa.
In felul acesta stiti ca ati obtinut un produs natural
deshidratat.
Marele dezavantaj al fructelor uscate industrial este ca ele pot
contine sulfiti. De altfel e indicat sa cititi de fiecare data
eticheta. Aceste substante pot perturba grav functionarea normala
a aparatului digestiv.
Citeste si
Incarca-te cu energie prin alimentatie
Foto: SHUTTERSTOCK