Ceapa este un antibiotic natural care lupta impotriva stafilococilor, are efect asupra tusei, actioneaza ca un emolient, sedativ, digestiv, calmant si usor hipnotic.
Ceapa este medicamentul naturist cel mai potrivit pentru gripa si raceala.
Ceapa si proprietatile sale
Una dintre cele mai renumite legume – medicament, ceapa, contine vitaminele A, B, C, E, sodiu, potasiu, calciu, iod, fosfor, clor, zinc, cupru, lipide, proteine, acid fosforic, precum si alte substante naturale cu proprietati antiseptice.
Ceapa stimuleaza sistemul nervos, renal, hepatic, expectorant, diuretic, vermifug, anti-ureic, analgezic, antiseptic si antiinfectios.
Pentru uz intern
Ceapa este un antibiotic natural care lupta impotriva stafilococilor, are efect asupra tusei, actioneaza ca un emolient, sedativ, digestiv, calmant si usor hipnotic. Ceapa este medicamentul naturist cel mai potrivit pentru gripa si raceala.
Aceasta leguma este indicata celor care sufera de astenie, care au probleme cu retentia de apa, cardiace, renale, pleurezie, afectiuni respiratorii, bronsita, guturai, laringita, reumatism, astm, infectii urinare si intestinale, insomnii, guta, impotenta sexuala, diabet, obezitate, imbatranire precoce.
De asemenea, aceasta leguma – condiment este indicata si persoanelor care sunt surmenate intelectual si fizic, depresie, sinuzita, dureri de cap, precum si celor cu tromboflebita, colesterol marit, rahitism, arterioscleroza sau parazitoze intestinale.
Ceapa are efecte benefice si in cazul bolnavilor de cancer de diferite forme: renal, de prostata, ovarian, colo-rectal, de sani, laringian, bucal, esofagian. Ceapa fluidizeaza sangele scazand riscul unui infarct sau al trombozei.
Pentru uz extern
Ceapa este buna in tratarea negilor, panaritiului, furunculilor, abceselor, taieturilor usoare si chiar alopecie (sub forma de frectie cu suc proaspat de ceapa).
Ceapa alunga tantarii si trateaza intepaturile de viespi.
De asemenea, ceapa si sucul de ceapa sunt bune pentru nevralgii dentare, migrene, crapaturi, degeraturi, congestie cerebrala, surditate, tiuituri .
Persoanele care au pistrui pot folosi cu incredere sucul de ceapa.
Ceapa isi pierde din proprietati prin fierbere
Ceapa este recomandata a se utiliza in stare cruda, deoarece prin fierbere isi pierde elemente din compozitie.
Persoanele care au gastrita, colita si cele cu colonul iritabil trebuie sa aiba grija la cantitatea ingerata. Un consum exagerat de ceapa, in cazul persoanelor cu afectiunile amintite anterior, poate da stari de greata si indigestie.
Articol preluat din www.apropo.ro