Stiai ca alimentele
procesate pot induce stari depresive? Oamenii de stiinta de
indeamna sa alegem numai produse integrale care ne ajuta sa traim
sanatos. In plus, daca le condimentam cu putin curry, obtinem
rezultate miraculoase: acesta are efecte antioxidante,
anti-inflamatorii si anti-cancerigene!
Alimentele procesate contribuie la o crestere substantiala a
riscului de aparitie a depresiei, potrivit unui studiu realizat
de cercetatorii de la University College din Londra. In schimb,
persoanele care mananca multe legume, fructe si peste,
beneficiaza de o reducere substantiala a acestui risc.
Studiul s-a bazat pe informatiile despre stilul alimentar, culese
vreme de 5 ani de la 3.500 de voluntari de varsta medie din Marea
Britanie. Acestea au fost comparate apoi cu datele statistice
privind depresia. Voluntarii a caror
dieta era bazata pe alimente integrale au beneficiat de o reducere
cu 26% a riscului de depresie.
Cei care consumau alimente procesate se confruntau cu o crestere
cu 58% a riscului.
Curry anticancer
O substanta din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a
demonstrat deja ca poate ajuta la tratarea artritei si chiar a
dementei, poate distruge celulele canceroase, aflam din British
Journal of Cancer. Ingredientul cheie al acestui condiment este
curcuminul, un component al turmenicului.
Turmenicul este extras din radacina plantei Curcuma longa, care
poate fi gasita in stare salbatica in muntii Himalaya. Acest
curcumin are efecte antioxidante,
anti-inflamatorii si anti-cancerigene, conform unor studii
realizate anterior.
In urma unor noi teste, s-a demonstrat ca substanta poate
distruge celulele canceroase cultivate in laborator, inca din
primele 24 de ore de la administrare. Mai precis, celulele au
inceput sa se autodigere dupa ce curcuminul a declansat un
semnal de autodistrugere a acestora.
Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se
intampla doctore?
Citeste si Multa carne rosie? Multe vesti
negre
Foto: SHUTTERSTOCK