Alimentele bogate in
grasimi saturate si in zaharuri favorizeaza aparitia depresiei la
femei, provocand stari emotionale fluctuante, potrivit unui nou
studiu realizat de cercetatorii australieni.
Ei au aratat ca fluctuatiile emotionale sunt mai frecvente in cazul
femeilor care consuma alimente ce contin un nivel mare de grasimi
si zahar.
Se pare ca starile de spirit schimbatoare sunt mai des intalnite la
cele, cu varste intre 20 si 93 de ani, care timp de mai mult de 10
ani au mancat in principal
mancare procesata si bogata in grasimi.
„Nu exista o dieta magica”, a spus doctorul Felice Jacka, „dar un
regim alimentar format majoritar din legume, fructe, carne slaba si
produse cu mai putine grasimi si pastrarea dulciurilor si a hranei
procesate pentru meniul ocazional ajuta la mentinerea unei conditii
psihice echilibrate si a unei stari generale bune”.
Citeste continuarea in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?
Citeste si: Grasimile,
inamicii sistemului imunitar
Foto: Red Dot