Vinaigrette
Ingrediente: 3 lingurite otet de sampanie sau vin de orez; o lingurita mustar Dijon; un varf de sare; o ceasca ulei de alune; o ceasca ulei de masline extra-virgin.
Mod de preparare: toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se bat pana cand capata aspect de emulsie.
Salata
Ingrediente: o ceasca panacetta, prajita si uscata apoi pe un prosop de hartie; 6 tulpini cu frunze de telina, maruntite; 170 grame de branza albastra, la temperatura camerei; un mar verde, mare, feliat foarte subtire; o hasma mare, taiata marunt; 8 frunze de busuioc, tocate marunt; ¼ ceasca alune maruntite; cateva frunze de rucola; sare si piper
Mod de preparare: toate ingredientele se amesteca intr-un bol mare, iar apoi se stropesc cu sosul Vinaigrette. Nu este nevoie sa adaugi tot dressingul daca iti place salata mai natur.