Stinge arsita verii cu cateva deserturi vesele, pline de viata si culoare, numai bune pentru zapuseala ce ne asteapta: inghetata cu coacaze, mure, ciocolata si granita cu pepene verde. Descopera fructele verii intr-un vartej de prospetime!
Ingrediente:
6 lamai verzi
1 ceasca de zahar
2 cesti de apa
4 cesti cu bucati de pepene verde
½ coasca coacaze sau stafide cu gheata pisata
Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de pulpa (din care se pastreaza doua linguri de suc) pentru a obtine niste cupe. Apa se pune pe foc impreuna cu zaharul, pana cand ajunge la punctul de fierbere, iar apoi se pune deoparte sa se raceasca. Pepenele se trece prin mixer pentru a obtine un piure, apoi se amesteca cu cele doua linguri de suc de lamaie si cu apa cu zahar.
Compozitia astfel obtinuta se tine 4 ore la congelator, pana se intareste. Inainte de servire, te sparge in bucati mari de gheata care se mixeaza si se asaza in cupele de lamaie. Pe deasupra se presara coacaze sau stafide.
Ingrediente:
454 grame iaurt degresat cu aroma de vanilie
170 grame de mure
½ ceasca de sirop de porumb
¼ ceasca de zahar
½ ceasca bucatele de ciocolata
mure si frunzulite de menta pentru ornat
Iaurtul, murele, siropul de porumb si zaharul se amesteca intr-un blender pana se obtine o crema fina. La final, compozitia se amesteca cu bucatelele de ciocolata, se pune intr-un vas care se acopera cu folie de plastic si se tine 4 ore la congelator. Se serveste cu mure proaspete si chiar cu cateva frunzulite de menta.
Citeste si: Alege-ti dieta in functie de personalitate!