Daca nici un remediu nu te-a scapat de acnee, nu dispera. Mai exista solutii. Cum ar fi plasturele electric high-tech, care, odata intrat in contact cu pielea, elibereaza o sarcina electrica despre care oamenii de stiinta spun ca ar fi capabila sa distruga bacteria raspunzatoare de aparitia cosurilor, informeaza Daily Mail.
Produsul, lansat de o companie israeliana, are efecte uimitoare, spun expertii care l-au testat si care au observat ca pielea redevine fina dupa doar 3 zile de tratament.
Acneea este cea mai comuna afectiune dermatologica, ce afecteaza in special adolescentii. In unele cazuri insa, este posibil sa persiste si in viata adulta: una din 20 de femei si unul din 100 de barbati au probleme cu cosurile dupa varsta de 25 de ani.
Daca in majoritatea cazurilor, cosurile sunt localizate in zona fetei, exista situatii in care acestea pot sa apara si pe spate sau pe piept, respectiv decolteu.
Acneea, cauzata de tulburarile hormonale
Expertii sustin ca boala este cauzata de hormoni care suprasolicita glandele sebacee. Aceste glande, aflate sub piele, sunt atasate foliculilor firelor de par. Menirea lor este sa previna uscarea firului de par, prin producerea uunei substante grase, numita sebum.
Atunci cand productia de sebum este in cantitate foarte mare, la suprafata pielii apar acele bubite purulente, cunoscute drept acnee. Explicatia este ca sebumul se combina cu celulele moarte de la suprafata pielii si blocheaza foliculii, iar bacteriile care traiesc in mod normal la suprafata pielii ii infecteaza.
Tratamente traditionale si efecte secundare
Tratamentele traditionale se bazeaza pe creme ce contin benzoil peroxid – aceasta substanta previne blocarea foliculilor si distruge bacteriile de la suprafata pielii. O alta solutie pentru tratarea acneei este administrarea de antibiotice, care au ca tinta tot bacteriile. De asemenea, contraceptivele care echilibreaza nivelul hormonal sunt, de asemenea, de folos. Oricare dintre aceste tratamente are nevoie de cateva saptamani pentru a da rezultate, unele dintre ele prezentand riscul de a avea si efecte adverse: uscarea pielii, ingrasare, ameteli si schimbari de dispozitie.
Un cos = un plasture
Odata utilizat, plasturele electric produce schimbari peste noapte, fara efecte secundare, promit producatorii. Acesta arata ca orice alt plasture, cu diferenta ca este impregnat cu molecule speciale care, la contactul cu pielea, genereaza un camp electric in care bacteriile nu pot supravietui. Plasturele mai contine si acid salicilic care inlatura celulele moarte ce blocheaza foliculii si acid azelaic care omoara bacteriile din porii firelor de par. Un plasture vindeca un singur cos.
In urmatoarea perioada, plasturele va fi experimentat pe 100 de persoane care il vor purta in jur de 6 ore pe timpul noptii. La sfarsitul anului se asteapta rezultatele experimentului, iar in circa 2 ani plasturele va fi disponibil pe piata.