De la L.A. la Moscova, de
la Beijing la Londra, de la Tokyo la Bucuresti diminetile sanatoase
incep cu un smoothie verde. Ce contine? Un mar, doua banane, o
lamaie, miere si cateva grame de spirulina. De ce este bine sa
consumi pe langa fructe, legume si seminte proaspete si alge? Cine
trebuie sa le consume neaparat? Afla in continuare…
Din categoria algelor cu care trebuie sa dezvoltam o prietenie
cordiala pe termen lung face parte si spirulina, socotita de catre
specialisti prima forma de viata de pe Terra. Stimata doamna alga
verde-albastra, Arthrospira platensis, traieste in ape dulci din
Africa si Mexic, are o experienta vasta de viata: circa 3,6
miliarde de ani si cu siguranta multe de povestit…
Si cadouri de impartit: studii recente au demonstrat rolul sau in
tratarea anemiei, a alergiilor, a inflamatiilor, a unor
boli virale si cardiovasculare, reglarea glicemiei
crescute, a problemelor menstruale. Si oboseala cronica
poate fi alungata dupa o cura cu spirulina, imunitatea crescuta,
iar vederea imbunatatita. De asemenea, este recomandata in cure de
detoxifiere a organismului.
O comoara de proteine
10 grame de spirulina pudra sunt suficiente pentru a acoperi de 5
ori necesarul de B 12, de 4 ori pentru vitamina A, 83% din
necesarul de fier, 30% vitamina B 12. In plus, alga contine 60%
proteine, mai multe decat orice aliment, si ajuta la recuperarea
persoanelor malnutrite. Mai contine si acid gamma-linoleic (GLA)
rar intalnit.
Totodata, are si cel mai inalt nivel de antioxidanti: betacaroten,
este bogata si in calciu si magneziu, necesare sanatatii oaselor.
Studii au aratat ca lupta si impotriva virusului HIV.
Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?
Citeste si: 10 plante „dinamita” pentru sanatatea
ta!