Clementinele, acești „copii” ai portocalelor și mandarinelor, sunt în topul recomandărilor specialiștilor pentru acest sezon. Așa că dacă vrei să descoperi combinația între textura fină a mandarinei și aroma portocalei, nu ezita să strecori clementinele în dieta zilnică.
Despre clementine se spune că au fost descoperit accidental de părintele Clement Rodier în grădina unui orfelinat din Algeria, în 1902. Se pare însă că în China se cultivau cu mult timp înaintea acestei descoperiri. În SUA, clementinele au fost aduse în 1914, iar în Europa, cresc mai ales în Spania.
Motivele pentru care ai putea să faci loc clementinelor în coșul cu fructe sunt multiple: aceste citrice abundă în vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor, fibre, acid folic și vitaminele A și E, scrie healthline.
Datorită acestor substanțe nutritive, clementinele pot fi un aliat excelent împotriva răcelii și gripei, ajutând totodată la asimilarea corectă a fierului în organism.
Acidul folic din clementine este ideal pentru femeile gravide, deoarece ajută la dezvoltarea țesuturilor și contribuie la formarea eritrocitelor, celule ale sângelui specializate în transportul oxigenului către țesuturile din corp.
O altă calitate a clementinelor este că fiecare fruct are doar 40 de calorii.
De aceea, sunt excelente înainte de un antrenament la sală sau pe post de gustare înainte de prânz.
https://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/pomelo-fructul-care-te-satura-si-te-ajuta-sa-slabesti-12006190/
Pentru că au fibre, clementinele pot fi consumate din plin în zilele de sărbătoare cu meniuri care abundă în grăsimi și zahăr. Însă nu le mânca niciodată după masă, ci cu o oră înainte sau la două ore după un festin culinar.
Nu în ultimul rând, clementinele au un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din corp. Altfel spus, aceste citrice micuțe au efect diuretic și pot avea inclusiv proprietăți alcalinizante, contribuind astfel la prevenirea sau ameliorarea simptomelor infecțiilor urinare sau afecțiunilor articulare.