Pentru ca descoperirile medicale din ultimii ani plaseaza ouale cand in grupul de risc pentru colesterol, cand in cel al alimentelor sanatoase, iata ca cele mai noi indicatii din partea expertilor ne linistesc in privinta lor: nu sunt periculoase!
Desigur, nu stim la ce concluzii se va ajunge anul urmator in privinta nevinovatelor oua de gaina, insa un lucru e cert: ouale de azi nu mai au colesterolul de alta data! Comparativ cu cele de acum 10 ani, noua generatie se pare ca nu ne mai pun sanatatea in pericol! Iar vestile bune nu se opresc aici: se pare ca in ultimii ani nu doar ca au saracit in grasimi nocive, dar s-au imbogatit in vitamina D.
Motivul pentru care ouale au devenit mai pretioase din punct de vedere nutritional, in ultima decada, este acela ca gainile au inceput sa fie hranite sanatos. Cel putin asta spun oamenii de stiinta din Marea Britanie, care au observat ca pasarilor nu li se mai servesc produse inalt procesate pe baza de te-miri-ce substante menite a le taia foamea i a le ingrasa, ci graunte pe baza de formule inalt nutritive.
Astfel, ouale moderne contin cu 13% mai putin colesterol si 64% mai multa vitamina D. Le recomandam cu caldura la micul dejun!