O durere interioara, o boala necunoscuta

Doua dintre cititoarele "Ce se intampla, Doctore?" au probleme de sanatate carora nu le dau de cap. Oana incearca sa le ajute.
  • Publicat:
O durere interioara, o boala necunoscuta
O durere interioara, o boala necunoscuta

Doua dintre cititoarele „Ce se intampla, Doctore?” au probleme de sanatate carora nu le dau de cap. Oana incearca sa le ajute.

O boala necunoscuta

„Ma numesc Iuliana D., am 23 de ani si sunt studenta in Iasi. Am o problema foarte grava care persista de 1 an si jumatate. Am tot fost pe la doctori si nu am rezolvat nimic, nu mi s-a pus un diagnostic clar si deci nici nu urmez un tratament care sa imi amelioreze starea. Am dureri la nivelul genunchiului (mai ales in spatele lui), durere care iradiaza de-a lungul intregului picior stang, glezna si sold. In prima luna, m-a durut doar la nivelul genunchiului, apoi a urmat glezna si apoi tot piciorul.

Am fost la 3 reumatologi din Iasi, care mi-au recomandat tot felul de investigatii: radiografii, ecografii si RMN la genunchi, la pelvis si la glezna. Acestea arata ca piciorul e sanatos (mai putin RMN-ul care, dupa parerea mea nu a fost interpretat corect). Am facut si teste de inflamatie si de imunitate (care se incadreaza in intervalele normale). Acum 2 luni am fost si la Bucuresti, la spitalul Colentina, la un medic specialist in medicina interna, care m-a consultat si mi-a recomandat un tratament cu Amitriptilina (care nu are nici un efect dupa 2 luni de administrare).

Am fost si la un ortoped din Iasi, care m-a respins cu indiferenta, argumentand ca problema mea nu e de competenta lui. In tot timpul in care am avut dureri (de 1 an si jumatate) am tot luat antiinflamatoare care au efect doar de scurta durata. Mentionez ca durerile sunt foarte puternice, sacaitoare si survin atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii atat la miscare, cat si la repaos. Uneori am crize foarte puternice de parca s-ar rasuci niste nervi in interiorul genunchiului meu si imi vine sa urlu de durere.”

La spitalul CFR 2 din Bucuresti, sectorul 1, langa hotelul Pullman, exista Clinica de ortopedie si catedra dl prof. dr. Nicolae Efimov, care realizeaza investigatii si interventii de mare finete la nivelul genunchiului si diverselor articulatii. Sfatul meu este sa te programezi telefonic pentru o consultatie sau macar sa te asiguri ca dl prof. dr. Efimov este in clinica si sa vii cu absolut toate investigatiile realizate pana in prezent. Multa sanatate!

O durere interioara

„Am o problema de ceva timp in interior, cred ca la organe, dar mai exact cred ca este ficatul. Am lucrat mult timp intr-un bar si nu ma alimentam normal zilnic. Am inceput incet sa am dureri, sa ma simt slabita si stari de voma si lesin. Apoi, din doua in doua luni, am un fel de criza.

Mai exact am o durere in stomac simt o strangere in stomac apoi incepe criza, simt ca si cum cineva imi strange in pumn stomacul, apoi mi se blocheaza muschii abdominali, nu mai pot respira, si apoi am stari de voma si ma duc la baie. Ma simt slabita complet si nu mai pot respira. Durerea este situata sub coaste in partea dreapta, in interior. Mi s-a spus ca este ficatul. Dumneavoastra ce parere aveti?”

Doar din autodescrierea suferintei tale, eu cred ca mai degraba durerea este unul dintre simptomele ce insotesc o criza biliara, adica afectarea veziculei biliare ce colecteaza secretia biliara generata de ficat, popular denumita „fiere” si se afla in vecinatatea acestuia.

Sfatul meu este sa te programezi de urgenta la un medic gastroenterolog in vederea realizarii unei ecografii abdominale si a unei consultatii clinice, deoarece poate fi vorba fie de o litiaza biliara (pietre in vezicula biliara) sau de o alta suferinta la nivelul veziculei sau o gastrita duodenala ori ulcer duodenal.

De asemenea, ar trebui sa efectuezi un set de analize ale sangelui, pentru a elimina posibilitatea unei infectii virale, de tip hepatita B sau C, caz in care ficatul este afectat. Nu mai amana vizita la doctor!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Infectii genitale si menoragie
Infectii genitale si menoragie