De ce femeile vorbesc si barbatii nu asculta?

Testosteronul este hormonul preponderent masculin, fiind numit si hormonul agresivitatii. Prin intermediul acestuia se explica predispozitia barbatilor catre agresivitate, independenta, rationalitate si disimulare a emotiilor.
  • Publicat:
De ce femeile vorbesc si barbatii nu asculta?
De ce femeile vorbesc si barbatii nu asculta?

Faptul ca in fiecare cuplu apar conflicte minore este un lucru bine stiut. Dar v-ati intrebat vreodata care este cauza reala a acestora, de la ce pleaca, in fond, fiecare disputa? Luand in considerare studiile de gen, se pare ca totul are o explicatie biologica.

Diferentierea sexelor deriva in principal de la formulele chimice hormonale si de la constitutia fiecarui sex in parte. Estrogenul si progesteronul, hormonii preponderent feminini, sunt responabili pentru declansarea sentimentului matern.

Se explica in acest mod nevoia de protectie pe care o resimt femeile, dar si capacitatea acestora de a manifesta tact si diplomatie.

Pe de alta parte, testosteronul este hormonul preponderent masculin, fiind numit si hormonul agresivitatii. Prin intermediul acestuia se explica predispozitia barbatilor catre agresivitate, independenta, rationalitate si disimulare a emotiilor.

„Daca te uiti la meci, inseamna ca nu ma poti urmari?”

Raspunsul este categoric: nu. De cate ori nu i-ati pus aceasta intrebare partenerului dumneavoastra de viata? Daca v-ati gandit ca o face din indiferenta, ambitie sau orgoliu, aflati ca barbatii sunt construiti de la „mama natura” sa nu poata face mai multe lucruri simultan.

Spre deosebire de sexul masculin, femeile stau mult mai bine la capitolul „atentie distributiva”. Aceasta calitate isi are radacina inca din cele mai vechi timpuri, cand femeile erau puse sa aiba grija simultan de tot ceea ce se petrece in gospodarie, in timp ce singura indatorire a barbatilor era vanatul.

„Nu inteleg cum este posibil sa nu-ti amintesti cum eram imbracata la prima intalnire!”

„Cred ca tu nu ai fost niciodata interesat de mine” – probabil ca fiecare femeie se regaseste in aceasta afirmatie. Din fericire, lipsa atentiei barbatilor fata de detalii are o „scuza”.
Absenta ultimului cromozom „x” din nucleul celulei este responsabila de faptul ca barbatii disting nuantele mult mai greu decat femeile. Astfel se explica si de ce ei sunt incapabili sa retina prea multe detalii legate de tot ceea ce ii inconjoara.

„Si ce daca tip la tine? Poate asa o sa ma intelegi!”

De cate ori nu vi s-a reprosat ca folositi un ton prea inalt atunci cand aveti ceva de reclamat? Ei bine, se pare ca nu orgoliul este cel care il impiedica pe partenerul de viata sa va suporte in momentele de criza ci, din nou, constructia lor biologica.

Astfel, s-a demonstat ca, desi barbatii sunt mai putin sensibili la durere, se simt mult mai agresati de sunetele stridente; si cum acestea sunt produse in general de femei, este lense de inteles de ce un barbat va suporta mai usor huiduiala de la meci decat racnetul sotiei.

„Iar trebuie sa ma trezesc eu in toiul noptii, sa vad de ce plange copilul…”

Nu de putine ori femeia este cea care ingrijeste copilul in timpul noptii. Si s-a demonstrat ca nici lucrul acesta nu e tocmai intamplator. In timpul noptii, creierul barbatului reactioneaza diferit de cel al femeii, fiind blocat in proportie de 70%. Astfel, acesta nu se lasa influentat de zgomotele externe, din simplul motiv ca nu le aude.

Creierul femeilor, spre deosebire de cel al barbatilor, este deschis in proportie de 90%, facand-o pe aceasta mult mai receptiva la fenomenele care se petrec in timpul somnului.

In ciuda diferentelor dintre sexe, relatiile dintre barbati si femei continus sa functioneze. In fond, merita sa va amintiti ca similaritatile sunt mai numeroase decat deosebirile, iar cel mai important lucru este ca fiecare sa invete sa empatizeze si sa se adapteze.

Urmărește CSID.ro pe Google News