Goneste gripa cu remedii naturiste

Temperaturile scazute, frigul, ploaia, vantul si umiditatea sunt medii propice pentru inmultirea cazurilor de viroze respiratorii, printre care se numara raceala si gripa.
  • Publicat:
Goneste gripa cu remedii naturiste
Goneste gripa cu remedii naturiste

Temperaturile scazute, frigul, ploaia, vantul si umiditatea sunt medii propice pentru inmultirea cazurilor de viroze respiratorii, printre care se numara raceala si gripa. Specialistii in medicina naturista sustin ca aceste boli frecvente in sezonul rece pot fi tinute la distanta cu ajutorul catorva remedii care se afla la indemana, in propria bucatarie.

Limonada, supa de pui, piperul, usturoiul, citricele si iaurtul sunt doar cateva dintre alimentele care te ajuta sa scapi de raceala sau gripa. Alimentele ajuta la intarirea sistemului imunitar si pregateste organismul sa lupte pentru a combate virusurile.

Odihna si hidratarea trateaza virozele

„Atunci cand suntem gripati e bine sa dormim si sa bem lichide: tinctura de propolis, uleiurile esentiale de oregano, eucalipt, lamaie, cimbru sau cimbrisor, tinctura de echinacee, extractele de brusture ne pot fi aliati in lupta cu microbii si asta pentru ca au puternice efecte antivirale”, recomanda dr. Cristina Bogdan, medic naturopat. Potrivit specialistului, pentru stimularea imunitatii generale avem nevoie si de extractul din muguri de coacaz negru si cel din muguri de Sequoia.

Se gasesc in comert sub forma de capsule si trebuie administrate cu apa de doua ori pe zi, pentru o perioada de 10 zile. „Pentru combaterea febrei de peste 38,5, grade, insotita de dureri musculare si stare generala agravata recomand tinctura de propolis cu miere, dublata de ceaiuri de ceapa si cimbrisor”, a mai spus dr. Bogdan.

Remediile homeopate sustin organismul

Inamici ai virozelor respiratorii sunt si fructele de padure, catina, macesele si gutuile, care au un continut mare de vitamina C, antioxidant indispensabil in sezonul rece. Specialistii spun ca remediile homeopate sunt eficiente in tratamentul virozelor respiratorii, deoarece ele sustin functiile organismului, cresc capacitatea de aparare si ajuta organismul in formarea de anticorpi si in recuperare.

„Organismele cu deficite foarte grave nu vor raspunde remediilor homeopate singure, aceste organisme au nevoie si de alte metode de sustinere a functiilor de aparare”, precizeaza dr. Bogdan.

Remedii naturiste vs terapii clasice

Medicii spun ca in tratamentele clasice se folosesc substante cu efecte de blocare a simptomelor, pe cand un tratament cu remedii naturale sustine organsimul pe procesul de evolutie a bolii. „Febra, eliminarea secretiilor nazale, tusea si transpiratiile nu sunt simptome anormale. Ele sunt reactiile normale din parte organsimului in timpul procesului de formare de anticorpi si de formare a rezistentei la infectii. Toate aceste simptome trebuie tratate”, conchide medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina CHIŢU
Mădălina Chiţu este redactor al ziarului Gândul
citește mai mult